BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere'de Thomas Cook yöneticilerine soruşturma----

İngiltere'de Thomas Cook yöneticilerine soruşturma

İngiltere'de Thomas Cook yöneticilerine soruşturma
24 Eylül 2019 - 16:11 www.finansgundem.com

Küresel ekonomide büyük yankı yaratan Thomas Cook'un iflas süreciyle ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı. İngiliz hükümeti, şirketi iflasa giden sürecin sorumlusu olan yöneticiler hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

İngiliz turizm şirketi Thomas Cook'un dün başlayan tasfiye süresi sonrasında dünyanın çeşitli bölgelerindeki 150 binden fazla turist mağdur oldu, şirketin sadece İngiltere'de 9 bin çalışanı da işsiz kaldı.

İngiltere hükümeti ortaya çıkan bu tablonun sorumlularını tespit etmek için düğmeye bastı. 

Dünya gazetesinin haberine göre hükümet, Thomas Cook yöneticilerinin şirketin batışındaki rolünü araştırmak için soruşturma talimatı verdi. 

İngiltere'de İş, Enerji ve Sanayi Stratejisi Bakanı Andrea Leadsome, Tasfiye Hizmetleri'nden şirketin direktörlerinin sorumluluğu ve aldıkları herhangi bir kararın bankalara ya da emeklilik planlarında bir zarara neden olup olmadığının araştırılmasını istedi.

Başbakan Boris Johnson ise 'ahlaki tehlike' içerdiği gerekçesiyle hükümetin Thomas Cook'un kurtarılmasını reddetme kararını savundu.

Thomas Cook'un batması 150 bin İngiliz turistin yurt dışında kalmasına yol açtı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)