BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere'de restoran faturalarının yüzde 50'si hükümetten----

İngiltere'de restoran faturalarının yüzde 50'si hükümetten

İngiltere'de restoran faturalarının yüzde 50'si hükümetten
08 Ağustos 2020 - 11:35 www.finansgundem.com

İngiltere'de ekonomiyi canlandırmak için hazırlanan "Yardım etmek için dışarıda ye" (Eat out to help out) kampanyası pazartesi günü başladı. Bu kapsamda hükümet dışarıda yiyecek veya içecek tüketen kişilerin faturasının yarısını ödeyecek.

Ağustos ayı boyunca her hafta pazartesiden çarşambaya geçerli olan kampanyaya katılmak için programa dahil olan 72 bin restoran veya kafelerden birine oturmak yeterli.

Kampanyadan faydalanmak için herhangi kupon veya belgeye ise ihtiyaç yok. İşletmeler, müşterilerine tükettikleri yiyecek ve içecekler için doğrudan yüzde 50 indirimli fatura getiriyor.

Kampanya kişi başına tek seferde 10 sterlin (yaklaşık 90 TL) ile kısıtlı olsa da gün içinde istendiği kadar kullanılabiliyor. Alkol tüketimi kampanya kapsamına dahil edilmiyor.

Yetkililer, kampanya için geçen hafta açılan internet sitesini bugüne kadar 3 milyondan fazla kişinin ziyaret ettiğini belirtiyor.

Kampanyaya büyük 'fast food' zincirlerinin de dahil edilmesi ise obeziteyi tetikleyebileceği gerekçesiyle eleştiriliyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)