BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİngiltere'de krediler geriliyor----

İngiltere'de krediler geriliyor

İngiltere'de krediler geriliyor
04 Haziran 2013 - 09:34 www.finansgundem.com

İngiliz bankalarının kullandırdıkları krediler geriledi

İngiltere'nin kredileri artırmaya yönelik çabaları yılın ilk üç ayında önemli bir başarı sağlayamadı. Bankaları kredileri azaltmaya ve merkez bankasının yeni kredileri için sunduğu nakit imkanından yararlanma düzeylerini düşürmeye devam ettiler.
İngiltere Ticaret Bakanı Vice Cable BBC'de katılığı bir Radyo programında "Bu bir parça endişe kaynağı. Kredilerin çoğu konut sektörüne gidiyor. Bu bir noktaya kadar iyi ancak bir yerden
sonra konut sektöründe bir balon oluşması da tetiklenmemeli. Bizim öncelikli endişemiz ticari krediler, ve bu zamana kadar bu konuda ılımlı bir etki sağlanabildi." dedi.
Merkez Bankası tarafından dün yapılan açıklamaya göre bankaların hanehalkına ve ticari dünyaya kullandırdığı krediler Ocak-Mart döneminde 300 milyon sterlin geriledi. Banaların FLS programı kapsamında Merkez Bankası'ndan borçlandıkları para ise anılan dönemde 2.6 milyar sterlin oldu. Bir önceki yılın aynı döneminde bu rakam 9.5 milyar sterlin düzeyindeydi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)