BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere’de gaz fiyatı 21 ayın dibinde----

İngiltere’de gaz fiyatı 21 ayın dibinde

İngiltere’de gaz fiyatı 21 ayın dibinde
26 Nisan 2023 - 14:35 www.finansgundem.com

İngiltere’de gaz fiyatı bugün 21 ayın en düşük seviyesine geriledi

Avrupa'da soğuk dönemin sona ermesi, kış aylarında astronomik seviyele çıkan doğalgaz fiyatlarını geri çekti. İngiltere NBP hub’ı aylık vadeli kontrat bugün 21 ayın en düşük seviyesine gerilerken, TTF hub’ı eşdeğeri aşağı yönlü temeller ile %4,4 azalışla son beş haftanın en düşük seviyesine geriledi.

Montel-Foreks'in haberine göre, NBP Mayıs vadeli gaz kontratı kontratı gün içinde aylık vadeli işlemlerde 21 ayın en düşük seviyesi olan 89,99 p/th düzeyinden satış yaptı. Kontrat bugün en son 4,40 p azalışla 90,44 p/th seviyesinden işlem gördü.

Hollanda TTF hub’ı eşdeğeri gün içinde son beş haftanın en düşük seviyesi olan 38,07 EUR/MWh'e geriledi. Kontrat en son 1,51 EUR azalışla 38,32 EUR/MWh düzeyinden işlem gördü.

NUS Consulting Avrupa Enerji Piyasaları Başkanı Jason Durden, artan Norveç akışlarına ve güçlü LNG ithalatına atıfta bulunarak, “Temeller fiyatları desteklemiyor” ifadelerini kullanıyor.

Durden, tüm Avrupa'da yaklaşan uzun bir hafta sonu varken, bölgede bir soğuk döneminin de bugün sona erdiğini sözlerine ekliyor.

İsveç Meteoroloji ve Hidroloj, Enstitüsü (SMHI) verilerine göre, Avrupa'nın en büyük gaz tüketicisi olan Almanya'da sıcaklıklar bugün normalin neredeyse 5 °C altına düşecek ve daha sonra mevsim normallerine yükselecek.

TTF Kış kontratı ise en son 54,02 EUR/MWh seviyesinden işlem gördü.

Avrupa Gaz Altyapısı (Gas Infrastructure Europe-GIE) verilerine göre, Avrupa depolama seviyeleri en son %58 dolulukta kaydedildi.

AB ülkelerinde elektrik ve gaz fiyatları rekor kırdı

 

AB ülkeleri ortak gaz alımına başlıyor

 

Karadeniz Gazı tüm Türkiye'de kullanılacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)