BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere Fransa sınırına duvar örülüyor----

İngiltere Fransa sınırına duvar örülüyor

İngiltere Fransa sınırına duvar örülüyor
07 Eylül 2016 - 13:41 www.finansgundem.com

İngiltere, Fransa'nın İngiltere'ye geçiş noktası olan liman kenti Calais'de, sığınmacıların geçişini engellemek için 1 kilometre uzunluğunda duvar inşa edileceğini açıkladı.

İngiltere Göçten Sorumlu İçişleri Bakan Yardımcısı Robert Goodwill,  konuya ilişkin İngiliz Parlamentosu'nda yaptığı konuşmada, duvarın 17 milyon  sterlinlik Anglo-Fransız güvenlik paketi çerçevesinde inşa edileceğini bildirdi.
 
Duvarın, Fransa'dan İngiltere'ye giden tırlara ve kamyonlara  saklanarak İngiltere'ye ulaşmaya çalışan sığınmacıları engelleme çalışmaları  kapsamında yapılacağını belirten Goodwill, "Tel örgüler çektik. İnsanlar halen  geçiyor. Şimdi de duvar yapıyoruz. Bu büyük ve yeni duvarı, Fransızlarla  yaptığımız 17 milyon sterlinlik paketin bir parçası olarak inşa etmeye  başlayacağız. Daha yapacak çok şey var. Ayrıca Calais'de 200 tırlık bir alan için  yatırım yaptık. Böylece (tırların) bekleyebilecekleri güvenli bir yerleri olsun."  diye konuştu.

Duvarın inşasına bu ay içinde başlanması ve yıl sonundan önce  tamamlanması öngörülüyor. 1,9 milyon sterline mal olacak duvarın 4 metre  yüksekliğinde ve 1 kilometre uzunluğunda olması planlanıyor.

İngiltere-Fransa arasındaki Manş Tüneli'nde yaşanan sığınmacı sorununa  çözüm kapsamında dönemin İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, geçen yıl  yaptığı açıklamada, Fransa tarafına daha fazla tel örgü ile özel eğitimli  köpeklerin yer aldığı ekipler yerleştirileceğini ve Manş Tüneli'nin işletmesini  yürüten demiryolu şirketi Eurotunnel'ın gözetleme ve güvenlik önlemlerinin  artırılacağını söylemişti.

Gizlice bindikleri kamyon ve tırlarla, hayatlarını tehlikeye atarak  Manş Tüneli'nden geçmeye çalışan kaçak göçmenler, iki ülke arasında ulaşımın  aksamasına neden oluyor.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • peki?07 Eylül 2016 14:33

    Evet ya, bunlar hep Batı'nın suçu! Hiç mülteci kabul etmeyen, Suudiler? Katarlılar peki? Bu ateşe odun taşıyan baş aktörler kimdi?

  • kenan07 Eylül 2016 14:21

    1.9 MİLYON STERLİNİ SIĞINMACILARA HARCASANIZ DAHA MAKBULE GEÇERDİ. GÜN OLUR DEVRAN DÖNER O DUVARLAR SİZİN ÖNÜNÜZDE ENGEL OLUR İNŞALLAH.