BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere ekonomisi beklentilerinden güçlü toparlandı----

İngiltere ekonomisi beklentilerinden güçlü toparlandı

İngiltere ekonomisi beklentilerinden güçlü toparlandı
12 Aralık 2022 - 10:23 www.finansgundem.com

İngiltere ekonomisi, ekim ayında beklentilerden biraz daha güçlü bir toparlanma gösterdi. Ülkenin Gayrisafi Yurt içi Hasılası'nın ekimde yüzde 0,4 seviyesinde olan beklentiyi aşarak yüzde 0,5 büyüme kaydettiği bildirildi.

İngiltere ekonomisi, ekim ayında beklentilerden biraz daha güçlü bir toparlanma gösterdi. Eylül ayında İngiltere'de Gayrisafi Yurt içi Hasılası (GSYH) Kraliçe Elizabeth'in cenaze töreni nedeniyle ilan edilen 1 günlük resmi tatilden olumsuz etkilenmişti.

ONS verilerine göre, ekim ayında GSYH bir önceki aya göre yüzde 0,5 büyüdü. Eylül ayında ise GSYH'da yüzde 0,6 daralma gerçekleşmişti. Ekim ayında GSYH'nın yüzde 0,4 büyümesi bekleniyordu.

Maliye Bakanı Jeremy Hunt yaptığı değerlendirmede, "Bugünkü veriler bir miktar büyümeye işaret etti, ancak dürüst olmak gerekir ise önümüzde zorlu bir yol var. Avrupa'nın geri kalanı gibi biz de KOVID-19'ın, Putin'in Ukrayna savaşının ve yüksek küresel gaz fiyatlarının negatif etkilerine karşı bağışık değiliz" diye konuştu.

Ekim ayında sona eden 3 ayda ise İngiltere'de GSYH önceki 3 aya göre yüzde 0,3 düştü. Beklenti yüzde 0,4 daralma olacağı yönündeydi.

İngiltere'de konut kredilerinde sert düşüş bekleniyor

 

İngiltere'de enflasyon bekleyişleri arttı

 

İngiltere'de kiralardaki artış ücretlerin iki katı

 

İngiltere yeni bir grev dalgasıyla karşı karşıya...

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)