BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere Brexit'in faturasını göçmenlerden çıkaracak----

İngiltere Brexit'in faturasını göçmenlerden çıkaracak

İngiltere Brexit'in faturasını göçmenlerden çıkaracak
29 Ocak 2020 - 11:16 www.finansgundem.com

Brexit'in gerçekleşmesine sayılı günler kala İngiltere yeni göçmen planını tartışıyor. Göçmen puanlama sistemi getirmeyi konuşan Britanya hükümeri göçmen asgari ücretlerinde de 4.400 sterlinlik indirime gitmeyi planlıyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Birleşik Krallık’ın Avrupa Birliği’nden ayrılmasına sayılı günler kala İngiliz Basını yeni göçmen politikasını tartışmaya başladı. Daily Mail gazetesinin iddialarına göre halihazırda 30.000 sterlin olan minimum göçmen maaşının 25.600 sterline düşürülmesi ve “yüksek vasıflı” göçmenleri tercih edebilmek için puanlama sisteminin getirilmesi bu yeni planın hatları.  

Britanya Göç İdaresi Kurumu’ndan yapılan açıklamaya göre İngiltere Avustralya’nın çok tartışılan göçmen puanlandırma sistemi modelinde bir sistem getirmeye çalışıyor. Avrupa Birliği’nden ayrılarak göçmen politikasında keskin değişiklikler yapma fırsatı yakalayan Britanya hükümeti bu puanlama sistemiyle “yetenekli göçmenleri” kabul etmeyi planlıyor. Göç İdaresi Kurumu aynı zamanda “makul seviyede yetenekleri olan” göçmenlerin asgari ücretlerinde toplamda 4.400 sterlinlik bir indirim planlıyor. Brexit sonrasında yara alması muhtemel olan İngiliz ekonomisinin toparlanmasında bu politikaların rol oynaması bekleniyor.

Göçmenlerin gelişi üzerindeki kısıtlayıcı politikalar Britanya ile İskoçya arasındaki iplerin de gerilmesine neden oluyor. Spectator yorumcusu Alex Massie İngiliz göçmen politikalarına ilişkin yazısında İskoçya ekonomik stratejilerinin daha fazla göçmen kabul etme üzerine olduğunu yazıyor. Massie’nin ifadelerine göre “İskoçlar Edinburg yönetimin tarafından bağımsızlığa çekilemediler fakat Londra tarafından bağımsızlığa itilebilirler.”

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)