BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere AP seçimlerine katılıyor----

İngiltere AP seçimlerine katılıyor

İngiltere AP seçimlerine katılıyor
08 Mayıs 2019 - 06:43 www.finansgundem.com

Brexit anlaşmasının 22 Mayıs'a kadar parlamentodan geçirilmesi için anlaşma sağlanamadı. İngiltere Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılıyor

İngiltere’de fiili Başbakan Yardımcısı David Lidington, 22 Mayıs’a kadar Brexit anlaşmasının parlamentodan geçip yasalaşması için yeterli zaman kalmadığı için ülkenin Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerine katılacağını söyledi.

İngiliz basınına açıklamalarda bulunan Lidington, "(Brexit) Süreci AP seçimleri için gereken yasal süre içinde tamamlamak maalesef mümkün olmayacak" dedi.

Ülkenin AP seçimlerine girmesine yönelik hazırlıkların tedbiren zaten başlatıldığını hatırlatan Lidington, bunların devam edeceğini belirtti.

Bununla birlikte Lidington, Brexit sürecini İngiliz milletvekillerinin AP’deki görevlerine resmen başlamalarından önce bitirmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Devlet Bakanı Lidington, Başbakan Yardımcısı Damian Green'in 2017 sonunda istifa etmesinin ardından yeni atama yapılmaması nedeniyle İngiltere'de Başbakan Theresa May'in yardımcılığını fiilen yürütmeye başlamıştı.

AP seçimleri 23 Mayıs’ta yapıldıktan sonra seçilen milletvekillerinin temmuz ayında parlamentoda görevlerine resmen başlamaları gerekiyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)