BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİngiltere AB kararına yine karşı----

İngiltere AB kararına yine karşı

İngiltere AB kararına yine karşı
19 Şubat 2013 - 08:04 www.finansgundem.com

İngiltere, Avrupa Birliği'nin bankacıların prim ödemelerine sınırlama getirmesine karşı direniyor

Londra, Avrupa Birliği’nin bankacılara ödenen ikramiyelerin sınırlandırılması çabalarına karşı çıkıyor. Ancak AB’nin 2008 finansal krizinden bu yana en sıkı sınırlamalarını devreye sokmaya hazırlanmasıyla Londra’nın Brüksel karşısındaki inadı kırılabilir.
AB'nin dönemsel başkanlığını devralmaya hazırlanan İrlanda, İngiltere’nin Salı günü Avrupa Birliği Parlamentosu’nun önereceği seçenekleri kabul etmesi için baskı yapmaya başladı.
Prim ve ikramiye ödemelerini yeniden gözden geçiren İngiliz yetkililer, ikramiyenin maaşın iki katına kadar çıkabilmesi yönündeki baskılarını sürdürüyor. Financial Times gazetesinde yer alan bir habere göre İngiltere bu konudaki pazarlığı resmi boyuta taşıyarak alternatif reform önerilerini kamuoyuyla paylaştı.
Öneriler arasında, maaşın üzerindeki prim ödemeleri yasaklanırken, bankanın hissedarlarının ödemelerine de bir sınırlama getirilmesi gibi seçenekler yer alıyor. Öte yandan bu öneriler, asgari prim ödemelerini dar bir alan ile sınırlamaya çalışan AB’nin en temel talebini karşılamıyor. AB'nin yeni düzenlemesi, bankacıların maaş ve prim dengesinin bire bir olmasını öngörüyor.
İngiltere'nin yayınladığı raporda, bu sınırlamaların bankacı maaşlarının artmasına sebep olurken, mevcut vergi ödemelerinde de zayıflamaya sebep olacağı iddia ediliyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)