BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiliz Parlamentosu Brexit için B planını görüşecek----

İngiliz Parlamentosu Brexit için B planını görüşecek

İngiliz Parlamentosu Brexit için B planını görüşecek
29 Ocak 2019 - 06:48 www.finansgundem.com

İngiltere'de AB'den anlaşmasız Brexit ile ilgili kaygılar devam ederken parlamento bugün Başbakan May'in Brexit ile ilgili B planını görüşecek

İngiltere’nin Avrupa Birliği'nden bir anlaşmayla ayrılabilmesi için çalışmalar devam ediyor. Başbakan Theresa May’in Brexit anlaşması için bugün önemli tarihlerden biri. Parlamento May’in yeni Brexit planında bir dizi değişiklik yapılmasını görüşecek.

Bu arada iş dünyasında anlaşmasız ayrılık ihtimaliyle ilgili kaygılar devam ediyor. Son olarak gıda perakendecileri parlamento üyelerine Brexit’le ilgili endişelerini iletti. Grup, yazdığı mektupta gıda fiyatlarının artabileceği, hatta bazı gıdaların bulunamayabileceği konusunda uyarıda bulundu.

McDonald’s, Sainsbury’s ve Waitrose gibi markalar anlaşmasızlık durumunda son derece karmaşık olan gıda tedariğinin tam zamanında sağlanması sürecinin aksamasından büyük kaygı duyduklarını açıkladı.

Avrupa Komisyonu’nun üst düzey yetkililerinden Jyrki Katainen, AB’nin sırf bir anlaşmaya varmak için İngiltere’ye imtiyaz tanımasının “aptalca bir şey” olacağını savundu. Katainen, AB’nin tüm iyi niyetiyle bir anlaşma için müzakere ettiğini, ancak İngiliz parlamentosunun anlaşmayı reddettiğini söyledi.

Yetkili, İngiltere’nin İrlanda ve Kuzey İrlanda sınırıyla ilgili tartışmalı ‘backstop’ mekanizması konusunda manevra için fazla alanı kalmadığını belirtti. Bu mekanizmanın Brexit sonrasında AB üyesi İrlanda ve İngiltere’nin parçası olan Kuzey İrlanda arasında fiziki bir sınır olmasını önlemesi ve İngiltere’yi belirsiz bir süre için gümrük birliğinde tutmaya devam etmesi öngörülüyor.

Öte yandan Brexit’in önde gelen destekçilerinden eski Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Pazartesi günü Daily Telegraph’a yazdığı yazıda May’in ‘backstop’ planı için AB’yle bir tedavülden kalkma tarihini müzakere etmesinin çok iyi bir haber olacağını söyledi.

İngiltere’de bir kesim AB’den çıkma tarihi olan 29 Mart’ı ertelemek isterken, Brexit konusunda yeni bir referandum yapılmasını isteyen çevreler de var.

Başbakan May, AB’yle vardığı Brexit anlaşmasının parlamentoda 202’ye 432 gibi ezici bir çoğunlukla reddedilmesinin ardından parlamentoya yeni bir plan sunmuştu. Ancak bu planın da öncekinden farklı olmadığı yorumları, İngiltere’nin Brexit’ten anlaşmasız ayrılabileceği yönündeki kaygıları arttırmıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)