BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİndirimli KDV kararındaki hata düzeltildi----

İndirimli KDV kararındaki hata düzeltildi

İndirimli KDV kararındaki hata düzeltildi
15 Şubat 2022 - 10:55 www.finansgundem.com

Resmi Gazete'de yayımlanan temel gıda maddelerinde KDV'yi yüzde 8'den yüzde 1'e düşüren Cumhurbaşkanı Kararı ile ilgili yapılan bir hata bugün düzeltildi.

Yapılan düzeltme, KDV’si yüzde 1’i indirilen ürünlerin listesinde herhangi bir değişikliğe yol açmadı.

Karar ilk yayınlandığında , KDV’nin yüzde 1 olarak uygulandığı listede yer alan ve bulgur, mısır, buğday, nohut, mercimek gibi ürünlerin yer aldığı 3. SIRA yürürlükten kaldırılmıştı. Yürürlükten kaldırılan bu sıranın sonunda, sözkonusu ürünlerin perakende satışında KDV’nin yüzde 8 olarak uygulanması öngörülüyordu.

Yapılan düzeltme ile 3. Satır tekrar mevzuata eklendi fakat düzeltme sonrası Gelir İdaresi Başkanlığı’nın yeniden yayınladığı listede, “Perakende teslimlerde yüzde 8 KDV uygulanacak” ifadesi metinden çıkarıldı.

İLK KARARDA KALDIRILDIĞI SÖYLENEN LİSTE

3- Buğday, bulgur, arpa, mısır, yulaf, çavdar, darı, çeltik, pirinç, soya, kuru fasulye, kuru barbunya, kuru bakla, nohut, mercimek, patates, kuru soğan, sarımsak, zeytin, zeytinyağı, küçük ve büyükbaş hayvanlar (arılar dahil), 20/12/2010 tarihli ve 2010/1180 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan İstatistik Pozisyonlarına Bölünmüş Türk Gümrük Tarife Cetvelinin 2 no.lu faslında yer alan mallar, (02.07 pozisyonu ve 0209.90.00.00.00 gümrük tarife istatistik pozisyon numarasında yer alan mallar hariç), tavuk yumurtası (Perakende teslimlerinde %8 KDV oranı uygulanacaktır.)

DÜZELTME SONRASI MEVZUATA İŞLENMİŞ HALİ

3- Buğday, bulgur, arpa, mısır, yulaf, çavdar, darı, çeltik, pirinç, soya, kuru fasulye, kuru barbunya, kuru bakla, nohut, mercimek, patates, kuru soğan, sarımsak, zeytin, zeytinyağı, küçük ve büyükbaş hayvanlar (arılar dahil), 20/12/2010 tarihli ve 2010/1180 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan İstatistik Pozisyonlarına Bölünmüş Türk Gümrük Tarife Cetvelinin 2 no.lu faslında yer alan mallar (02.07 pozisyonu ve 0209.90.00.00.00 gümrük tarife istatistik pozisyon numarasında yer alan mallar hariç), tavuk yumurtası

3 alanda daha KDV indirimi geliyor

 

KDV indirimi zeytin ve zeytinyağına da yansıdı

 

KDV indirimi sonrası yoğunluk arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)