BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaİMKB günü %1.36 düşüşle kapattı----

İMKB günü %1.36 düşüşle kapattı

İMKB günü %1.36 düşüşle kapattı
03 Nisan 2013 - 17:50 www.finansgundem.com

İMKB, günü dünkü kapanışa göre 1.166,60 puanlık düşüşle 84.860,07 puandan tamamladı

İMKB'de hisse senetleri ortalama yüzde 1,36 oranında değer kaybederken, toplam işlem hacmi 2,5 milyar lira oldu. Sert ve marjlı hareketlerin görüldüğü banka hisseleri ortalama yüzde 1,91 oranında değer kaybederken, holding endeksi ise yüzde 1,15 oranında geriledi.
Endeks, gün içinde açıklanan mart ayı tüketici enflasyonun 0,43 olan piyasa beklentilerinin oldukça üzerinde yüzde 0,66 olması, ardından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı'nın kredi büyümesine karşın rezerv artırma politikalarını daha agresif kullanabileceği yönündeki açıklamaları ve ABD'de açıklanan verilerin beklentileri karşılamaması ile sert bir şekilde düşüşe geçti.
Analistler, küresel piyasalardaki satıcılı seyrin de endeksin düşüşünde etkili olduğuna dikkati çekerek, banka hisselerinin seyrinin endeksin yönü üzerinde belirleyici olmaya devam edeceğini kaydediyor.
Yarın yurtiçinde açıklanacak reel efektif döviz kuru verisinin takip edileceğini ifade eden analistler, yurtdışında ise Japonya, Avrupa ve İngiltere merkez bankalarının faiz kararı ve açıklamalarının piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını dile getiriyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)