BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaİMKB çekiciliğini sürdürecek----

İMKB çekiciliğini sürdürecek

İMKB çekiciliğini sürdürecek
07 Şubat 2013 - 07:38 www.finansgundem.com

Ata Yatırım Başekonomisti Girgin, İMKB’nin ise volatil seyrine rağmen çekiciliğini koruyacağını söyledi

Sürekli zirveyi oynayan İMKB'de analistler daha da yukarı hareketin olacağını söylüyorlar. Milliyet'ten Ayfer Yıldız'ın haberine göre, Kasım ayında Fitch’in Türkiye’nin notunu artırmasıyla birlikte zirveden inmeyen İMKB endeksi, Moody’s’ten ilk yarıda bir not artırımı gelmeyeceği beklentisiyle primini geri verdi. 1.75’in altını test eden TL ise 1.76 liradan işlem görüyor. Yatırımcılar, ‘Dolardaki düşüş sürer mi? İMKB tekrar yükselişe geçer mi?’ sorularını merak ediyor. Konuyu Ata Yatırım’ın yeni Başekonomisti Gülay Elif Girgin değerlendirdi.
Geçen yıl Türkiye ekonomisinin pek alışık olmadığımız bir büyüme hikâyesi sunduğunu belirten Girgin, “Türkiye 2012 yılında ilk kez daralan iç talebe karşın tamamen net dış talep ile pozitif büyüme rakamı yakaladı. Bu pek de alışkın olmadığımız hikâye ile cari açık 2011 yılı sonundaki yüzde 10’luk rekor seviyesinden bu yıl yüzde 6.5 seviyelerine geriledi” dedi.
‘Cari açık kıpırdayacak’
Girgin, 2013 yılının iç talebin büyümeye katkısının biraz daha fazla olduğu, dış talep katkısının ise yatay bir seviyede seyrettiği bir yıl olmasını öngördüklerini belirtti.
Bu yıl ekonominin yüzde 4 büyümesini beklediklerini ifade eden Girgin, “Küresel büyümenin yavaşladığı fakat buna karşın sistematik risklerin azaldığı, faiz oranlarının düşük kalacağı ve tabii şu anki dengelerin devam etmesi anlamında küresel risk iştahının yüksek seyredeceği konjonktürde Türkiye ekonomisinde bir bozulma öngörmüyoruz” diye konuştu.
Girgin şöyle devam etti: “Cari açık iç talep kaynaklı büyümenin etkisiyle biraz kıpırdanacak olsa da MB, o noktada hassasiyetini koruyacaktır ve TL’nin değerlenme baskısına karşın gerekli tedbirleri almaya devam edecektir. Faizlerin düşük seyretmeye devam edeceği ve TL’nin değerlenmesine izin verilmeyeceğini öngördüğümüz noktada hisse piyasası volatil seyredecek olsa da orta- uzun dönemde çekiciliğini koruduğuna inanıyoruz.”
‘Not için finansal istikrar sürer’
“2013 yılı Türkiye’nin büyüme kompozisyonun daha dengeli bir hale getirilmesine yönelik çabaların yoğunlaşacağı bir yıl olacak” diyen Girgin şöyle dedi: “2013 yılında Merkez Bankası, proaktif politika uygulama anlayışı ile özellikle ‘yatırım yapılabilir notu’ almak için en önemli kriter olarak görülen finansal istikrarın bozulmasına izin vermeyecektir. 2013 yılında yatırım yapılabilir ülke seviyesine çıkarılma beklentisi ile sermaye akımlarının güçlü seyretme olasılığına karşın Merkez Bankası’nın sürekli ifade etttiği gibi faiz koridorunun ve makro ihtiyati tedbirlerin daha sıklıkla kullanıldığı bir sene olabilir.”
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)