BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiIMF'den Ukrayna açıklaması----

IMF'den Ukrayna açıklaması

IMF'den Ukrayna açıklaması
15 Nisan 2014 - 01:50 www.finansgundem.com

Lagarde: Ukrayna'nın reformlarından memnuniyet duyuyorum. IMF Yönetim Kurulu'nun stand by anlaşmasını yakında değerlendirmeye almasını bekliyorum

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, Ukrayna’nın reform sürecini desteklediklerini ifade ederek, bu ülkeyle planlanan “stand by” anlaşmasının gelecek haftalarda onaylanmasını beklediğini belirtti.

IMF Başkanı Lagarde, Ukrayna Ekonomi Bakanı Pavlo Sheremeta, Maliye Bakanı Aleksandır Şlapak ve Ukrayna Ulusal Bankası Başkanı Stepan Kubiv ile görüştü.

Lagarde, konuyla ilgili yazılı açıklamasında, görüşmede Ukrayna’da son dönemlerdeki ekonomik gelişmeleri ele aldıklarını belirterek, ekonomi politikadaki uygulamaların tamamlanmasının, IMF Yönetim Kurulu'nca “stand by” anlaşması teklifinin değerlendirilmesine olanak sağlayacağına işaret etti.

Lagarde, Ukrayna’nın stand by anlaşması teklifinin, IMF Yönetim Kurulu tarafından gelecek haftalarda değerlendirmeye alınmasını beklediğini kaydederek, "Ukrayna hükümeti ve Ulusal Bankası tarafından şu ana kadar yürütülen reformlardan memnuniyet duyuyorum ve yetkilileri, program vasıtasıyla bu reform ivmesini devam ettirmeleri yönünde teşvik ediyorum” ifadesini kullandı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)