BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaIMF’den üçüncü seçenek----

IMF’den üçüncü seçenek

IMF’den üçüncü seçenek
16 Haziran 2014 - 16:56 www.finansgundem.com

IMF ülkelere yardım etmenin yeni bir yöntemini bulmak üzere harekete geçti

IMF, mali sıkıntı içindeki ülkelere yardım etmenin yeni bir yolunu arıyor. Financial Times gazetesinin haberine göre, mali darboğazdaki ülkelerde kamu borçlarının vadelerinin uzatılması seçeneğini görüşüyor.

IMF'nin zor durumdaki ülkelere yardım için başvurduğu iki yöntem var. Biri kurtarma planı, diğeri ise borç yapılandırma. Ülkelerin IMF'den yardım alabilmeleri için borçlarının sürdürülebilirlik olasılığının yüksek olması şart. Bu çerçevede IMF'nin iki seçeneği var. Özel kreditörleri etkilemeden krediyi sağlamak; ya da yardım etmeden önce zorlu bazı yeniden yapılanmaların uygulanmasını şart koşmak.

YUNANİSTAN’DAN DERS ALDILAR

Ancak FT gazetesi, Yunanistan'a yardım planında yapılan hatalardan ders alan IMF yetkililerinin, zordaki ülkelere yardım için üçüncü bir yöntemi masaya yatırdıklarını yazdı. Bu yeni yöntem, özel kreditörlerin, kamu borçlarının bir süre için dondurulmasını kabul etmesini içeriyor. Böylece anapara ve faizlere dokunulmadan zordaki ülkeye zaman kazandırılabilecek. FT’nin haberine göre, henüz taslak halindeki bu yeni yöntem, sadece borç sürdürülebilirliğinden gerçek anlamda şüphe edildiği durumlarda devreye sokulabilecek. Haberde, kullanılabilecek modellerden birinin IMF'nin 2003'te Uruguay'da uyguladığı program kapsamında gerçekleştirilecek bir gönüllü borç takası olabileceği belirtildi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)