BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakIMF'den Türkiye'ye ciddi uyarı----

IMF'den Türkiye'ye ciddi uyarı

IMF'den Türkiye'ye ciddi uyarı
27 Mayıs 2014 - 10:27 www.finansgundem.com

IMF Başkanı Christine Lagarde, Türkiye ile birlikte İsrail ve İsviçre'de konut enflasyonunun yüksek kaldığını söyledi

IMF'den Türkiye'den emlak fiyatlarının yüksek olduğu yönünde değerlendirme geldi. IMF Başkanı Christine Lagarde, Avrupa Merkez Bankası’nın Lizbon’da düzenlediği “Değişen Finansal Görünüm İçinde Merkez Bankacılığı Para Politikası” forumunda “Yeni Normal’de Para Politikasını Yönlendirmek” başlıklı bir konuşma yaptı.

Dünya gazetesinin haberine göre Lagarde, IMF’nin denetimlerinin bazı durumlarda finansal istikrarı korumak ve finansal gelişmelerin ekonomiye risk oluşturmasını önlemek için getirilen, “Zorunlu karşılık oranları, kredi/değer oranı, aktif risk ağırlıkları, genel provizyonlar ve likidite politikası” gibi uygulamalardan oluşan makroihtiyati önlemlerin iyi çalıştığını ortaya koyduğunu bildirdi.

KONUT ENFLASYONU YÜKSEK KALDI

IMF Başkanı, “Yine de İsrail, İsviçre ve Türkiye gibi diğer ülkelerde kredi büyümesi ve konutta fiyat enflasyonu çeşitli makroihtiyati önlemlere karşın yüksek kaldı” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)