BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemIMF: Virüs büyüme tahminlerini düşürülebilir----

IMF: Virüs büyüme tahminlerini düşürülebilir

IMF: Virüs büyüme tahminlerini düşürülebilir
28 Şubat 2020 - 08:42 www.finansgundem.com

Korona virüs salgını her geçen yeni bir coğrafyada, yeni bir ülkede ortaya çıkarken; IMF'den küresel büyüme tahminlerinin aşağı yönlü revize edilebileceğine yönelik bir açıklama geldi.

IMF Dış İlişkiler Direktörü Gerry Rice, hızla yayılan korona virüsün global ekonomik büyüme üzerinde bir etki yaratacağını ve bunun sonucu olarak IMF'in büyüme tahminlerini düşürmesinin büyük olasılık olduğunu söyledi. 

IMF Başkanı Christina Georgieva da haftasonu Riyad'da yapılan G20 toplantısında Çin için 2020 büyüme tahmininin yüzde 6,.0'dan yüzde 5,6'ya düşürülmesinin muhtemel olduğunu ve bunun global büyümeyi 0,1 puan azaltacağını ifade etmişti.

Rice haftalık basın toplantısında, "Dünya için büyüme projeksiyonlarımızı düşürmemiz büyük olasılık" dedi.

IMF, yeni Düna Ekonomik Görünümü raporunu Nisan ayında açıklayacak.

ECB/Lagarde: Salgın henüz bir para politikası yanıtı gerektirir durumda değil
 
Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, Banka'nın yayılan  korona virüs salgınına yakın zamanda bir yanıt vereceği yönündeki  beklentileri boşa çıkardı. Financial Times'a konuşan Lagarde, "Salgını çok dikkatli şekilde  takip ediyoruz, ancak salgın henüz enflasyon üzerinde kalıcı bir  etki yapma aşamasında değil ve bu nedenle bir para politikası yanıtı  gerektirmiyor" dedi.
 
Lagarde, ECB'in para politikanı değiştirmesi için korona virüsün Euro Bölgesi ekonomisi üzerinde kalıcı, uzun süreli bir şoka neden  olması gerektiğini belirterek, "Kesinlikle henüz o noktada değiliz" diye konuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)