BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiIMF, kotaların arttırılmasına yönelik teklifi onayladı----

IMF, kotaların arttırılmasına yönelik teklifi onayladı

IMF, kotaların arttırılmasına yönelik teklifi onayladı
07 Kasım 2023 - 23:07 www.finansgundem.com

Uluslararası Para Fonu (IMF) İcra Kurulu, kotaların arttırılmasına yönelik teklifi onayladı

Uluslararası Para Fonu (IMF) İcra Kurulu'nun, üye ülkelerin kotalarının yüzde 50 oranında artırılmasına yönelik teklifi onayladığı bildirildi.

IMF'den yapılan açıklamada, kota artışının Fon'un kalıcı kaynaklarını artıracağı ve borç alınan kaynaklara olan bağımlılığı azaltarak küresel finansal istikrarın korunmasına yardımcı olacağı belirtildi.

Açıklamada, İcra Kurulu'nun üyelere tahsis edilen kotanın yüzde 50 oranında artırılmasını Guvernörler Kurulu'na sunacağı kaydedildi.

IMF Başkanı Kristalina Georgiva, konuya ilişkin açıklamasında, kota artışının "güçlü, kota bazlı ve yeterli kaynaklara sahip bir IMF"nin korunmasına yardımcı olacağını" ifade etti.

Georgiva, yeterli kaynaklara sahip bir IMF'nin küresel finansal istikrarı korumak, belirsizlikler ve şoklara açık bir dünyada üye ülkelerin potansiyel ihtiyaçlarına yanıt vermek için gerekli olduğunu vurguladı.

Teklifin uygulamaya konulabilmesi için 190 üye ülkenin temsilcilerinin yer aldığı Guvernörler Kurulunca 15 Aralık'ta yapılacak oylamada onaylanması gerekiyor.

Kotalar, IMF'nin mali ve yönetim yapısının yapı taşlarını oluşturuyor. Bir üye ülkenin kotası, genel olarak o ülkenin dünya ekonomisindeki göreceli konumunu yansıtıyor. Kotalar, IMF'nin hesap birimi olan Özel Çekme Hakkı (SDR) cinsinden ifade ediliyor. IMF en az 5 yılda bir olarak kotaları gözden geçiriyor.

IMF, Çin için büyüme tahminlerini revize etti

 

IMF Başkanı Georgieva: Faiz oranları yüksek kalacak

 

TBB Başkanı Çakar, IMF-Dünya Bankası toplantılarında önemli temaslarda bulundu

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)