BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiIMF Çin'i uyardı: Hala vakit var----

IMF Çin'i uyardı: Hala vakit var

IMF Çin'i uyardı: Hala vakit var
21 Nisan 2022 - 11:58 www.finansgundem.com

IMF Başkanı Georgieva, Çin'deki tecritin uzamasının küresel ekonomiye önemli etkisi olabileceğini, fakat Beijing'in ekonomiyi destekleyici politika uygulamak için vaktinin olduğunu belirtti.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, Çin’deki tecrit uygulamasının uzamasının küresel ekonomiye önemli ölçüde etkisi olabileceğini, ancak Beijing’in ekonomiyi destekleyici politika uygulamak için hâlâ vakti olduğunu bildirdi.

IMF, Salı günü Kovid vakalarından kaynaklı tecrit uygulamaları ve tedarik zincirindeki sorunların oluşturduğu riskleri gerekçe göstererek Çin için bu yıl ekonomik büyüme tahminini yüzde 4.4’e düşürmüştü. Çin’in hedefi ise yüzde 5.5'ti.

'Çin'in durumu küresel ekonomi için hayati önemde'

Boao Forum’da konuşan Georgieva, Çin’in ekonomide yavaşlama ile mücadele etmek için atacağı adımların küresel ekonomi için hayati önemde olduğunu kaydetti.

Georgieva, “Neyse ki Çin’in, tüketimi güçlendirmek için daha savunmasız hanelere odaklanmak da dahil olmak üzere ekonomiyi destekleyici makroekonomik politikalar uygulamak için vakti var. Bu durum ayrıca, ekonomik aktiviteyi düşük karbon emisyonlu sektörlere yönlendirerek Çin’in iklim hedeflerine ulaşmasına da yardımcı olabilir” değerlendirmesini yaptı.(Reuters)

IMF, gıda güvensizliği yaşayan ülkeler için acil finansmana açık

Çin Merkez Bankası, gösterge kredi faiz oranını değiştirmedi

Çin'de seyahat sayısında azalma gerçekleşti

Çin'de alüminyum ithalatı azaldı

Çin ekonomisi yılın ilk çeyreğinde yüzde 4,8 büyüdü

Çin'de Kovid-19: 24 bini aşkın vaka tespit edildi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)