BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiIMF büyüme beklentisini aşağı çekti ----

IMF büyüme beklentisini aşağı çekti

IMF büyüme beklentisini aşağı çekti
23 Ocak 2013 - 16:52 www.finansgundem.com

IMF, 2012 Ekim raporuna kıyasla 2013 yılı küresel büyüme beklentisini aşağı çekti

IMF global büyümenin 2013 yılında artacağının öngörüldüğünü, bununla birlikte bu ekonomik toparlanmanın 2012 Ekim ayında yayınlanan bir önceki küresel ekonomik görünüm raporunda öngörülenden daha düşük bir hızda olacağı ifade edildi.
IMF'nin ocak ayı küresel ekonomik görünüm raporunda Euro bölgesi ve ABD'de atılan politika adımlarının bu bölgelerdeki kriz riskini azalttığı belirtildi. Bununla birlikte euro bölgesinde ekonomik daralmadan kurtuluşun beklendiği kadar erken gelmediği belirtildi ve japonya'nın resesyona doğru kaydığı hatırlatılarak son dönemde alınan canlandırma önelmerinin büyümeyi kısa vadede güçlendirmesinin beklendiği ifade edildi. Aynı zamanda bazı gelişmekte olan ülkelerde poltikaların ılımlı büyümeyi destekleyerek yukarı çektiği ancak bazılarında düşük dış talebin ve yerel piyasadaki cansız görünümün zorluk yaratmaya devam ettiği ifade edildi.
IMF kriz riskinin gerçeğe dönüşmemesi ve finansal koşullardaki toparlanmanın devam etmesi halinde büyümenin önceki öngörülenin üzerinde olabileceğini bununla birlikte aşağı yönlü risklerin güçlü bir şekilde sürmekte olduğunı dile getirdi. Bu riskler arasında euro bölgesinde geri çekilme riskinin ve kısa vadede aşırı konsolidasyona gidilmesi riskinin yer aldığı dile getirildi. ABD'de ise risklere yönelik politik kararlar atılmasının şart olduğu vurgulandı.
IMF'nin Ocak 2013 dünya ekonomik görünümü raporunda bir önceki rapor olan 2012 ekim raporuna kıyasla 2013 yılı küresel büyüme beklentisi 0.1 puan düşüşle yüzde 3.5 2014 büyüme beklentisi yine 0.1 düşüşle yüzde 4.1'e çekildi.
ABD'de büyüme beklentisi 0.1'er puan aşağı çekilerek 2013 için yüzde 2.0 ve 2014 için yüzde 3.0 olarak açıklandı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)