BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazinİlk Türk stenti Amerika’yı fethediyor----

İlk Türk stenti Amerika’yı fethediyor

İlk Türk stenti Amerika’yı fethediyor
03 Haziran 2017 - 11:32 www.finansgundem.com

Leyla Alaton tarafından kurulan Türkiye’nin ilk ve tek yerli stent, balon ve kateter üreticisi Alvimedica ABD sınırlarına dayandı.

ÇELİK ÇELİKYAMAN

Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Alaton ve ekibi, önceki gün Alvimedica’nın stent ürünü olan CRE8’in Amerika’da satışı için FDA’ya (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) resmen başvurdu. Alaton’un bu girişiminin, kardiyolojik medikalde tekel konumunda bulunan ABD’de dengeleri değiştirebileceğine dikkat çekiliyor.

Halen 50’den fazla ülkede satışta olan ve özellikle diyabet hastalara uygun olmasıyla dikkat çeken ilaçlı stent CRE8’in ABD’de piyasaya sunulması, Alvimedica’yı rakip firmalar arasında üst sıralara taşıyacak.

Çatalca’da 9 yıl önce kurulmasına rağmen kısa sürede büyük başarı yakalayan Alvimedica, 2013 yılında İtalyan şirket CID’yi satın alarak dünyadaki polimersiz ilk ilaçlı stent üreticisi konumuna geldi. Grup, 2014 yılında ise Hırvatistan’da bir kalp hastanesi açtı.

Yabancı hayranlığını bırakmalıyız

Daha önceki açıklamalarında CRE8’i Türkiye’de üretmek üzere planlama yaptıklarını belirten Alaton, “Bu ürünü Türkiye’de üreterek ihraç edebilmek ilk hedefimiz. Neden yapamayalım? Yurtdışında yapılıyorsa iyidir algısını yıkmamız gerekiyor, yurtdışı hayranlığını bir yana bırakmalıyız artık, öte yandan Türkiye faz atlıyor devamlı, her ürünün en son teknolojisi ilk bize geliyor, kullanımımıza sunuluyor, yeni teknolojilerin yabancısı da asla değiliz. Yabancı hayranlığının bizi aşağı çeken, negatif bir düşünce olduğunu düşünüyorum” dedi.

Hastalar bilinçlenecek

Medikal ürünlerde de aynı durumun geçerli olduğunu belirten Alaton, ”Kardiyolog ille de Amerikan stenti dediğinde hastanın veya yakınının bunu kabul etmeyerek, Türkiye’de üretilen stenti tavsiye etmesini istiyorum. Her konuda bilinçlenmek elbette zaman ve merakla olacak şeyler… Okumakla, araştırmakla kısaca eğitimle ilgili” diye konuştu.

Katma değeri yüksek ürünler

Alaton şunları söyledi : “Kilosu 84 bin TL olan katma değeri çok yüksek ürünler üretiyoruz. Alvimedica, kateter ve balon, stent ve ilaçlı stent ürünleri ile pazarda. Bu yüksek teknolojili girşimsel kardiyoloji ürünleri Türkiye’de üretiliyor. Şirketimiz sağlık alanında Turquality alan ilkler arasında. Ülkemizde nitelikli işgücüne katkı sağlayacak, teknolojik katma değeri olan yeni kardiyoloji ürünlerinin Ar-Ge çalışmalarını en yakın zamanda sonuçlandırarak, bu ilkleri sürdürmek amacındayız. Sağlık sektörünün bu alanda dışa bağımlılığını azaltıp, ülkemizin ihracat hedeflerine katkı sağlayacağız”

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)