BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİlk özel sukuka iki kat talep----

İlk özel sukuka iki kat talep

İlk özel sukuka iki kat talep
05 Mart 2013 - 07:30 www.finansgundem.com

Bank Asya’nın başlangıçta 75 milyon lira olarak belirlenen Türkiye’nin ilk özel sektör kira sertifikasına ilgi büyük

KATILIM bankası Bank Asya’nın başlangıçta 75 milyon lira olarak belirlenen Türkiye’nin ilk özel sektör kira sertifikasına (sukuk) dayalı tahvil ihracında gelen yoğun taleple ihraç miktarı 125 milyon TL’ye çıktı.
Kira sertifikası gelen talep 159 milyon lira oldu. İlk TL cinsi 1 yıl vadeli kira sertifikası ihracında getiri oranı yüzde 7.1 oldu. Bank Asya Genel Müdürü Ahmet Beyaz, ilk defa sunulan bir ürün olmasına rağmen, iki katından fazla talep aldıklarını söyledi. Beyaz, “Halka arzın yüzde 54’ü yurt içi bireysel, yüzde 46’sı kurumsal yatırımcılara tahsis edildi. Bu başarılı ihracın ardından yeni ihraçlar da gündeme gelecek. Bu ihraç, yatırımcının Türk Lirası’na karşı güvenini gösteriyor. Bankamız açısından bakıldığında, Türk Lirası cinsinden mevduata bir alternatif getirdiği için, hem finansman vadesini uzatıyor, hem de finans sistemi içinde tasarruf oranının artırılmasında rol oynuyor” dedi.
Kira sertifikası ihracının Asya Varlık Kiralama A.Ş. tarafından gerçekleştirildiğini belirten Beyaz, şunları kaydetti: “Asya Varlık Kiralama Şirketi, devraldığı varlıklardan kira geliri elde edecek ve bu kira gelirleri sertifika sahiplerine dağıtılacak. Kira sertifikası vadesinde ilgili varlıklar tekrar kaynak kuruluşa devredilecek. Yatırımcılara kira sertifikası süresince 3 ayda bir gelir dağıtılacak ve bir yıl sonunda kira sertifikası bedeli geri ödenecek.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)