BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİlk kuyu Diyarbakır'a...----

İlk kuyu Diyarbakır'a...

İlk kuyu Diyarbakır'a...
03 Haziran 2013 - 14:46 www.finansgundem.com

TPAO ile işbirliği yapan Shell, ilk petrol kuyusunu Diyarbakır'da açıyor

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın Nisan ayında yaptığı açıklamalar TPAO ile Shell’in petrol arama çalışmalarını gündeme taşıdı. Buna göre Shell, TPAO ile birlikte arama üretim çalışmalarına hız veriyor. Akaryakıt dağıtım pazarında 2006 yılından bu yana Turcas’la birlikte ortak faaliyet gösteren bu pazarda yüzde 18 gibi bir payla ve yaklaşık 12 Milyar TL ciro ile ikinci konumda olan Shell, 2011 yılından bu yana Türkiye’de petrol ve gaz arama üretim faaliyetlerine de yatırım yapıyor.
Konuyla ilgili olarak The Shell Company of Turkey Ülke Başkanı Ahmet Erdem’in görüşlerini aldık. Şu anda Diyarbakır’da çalışmaların hız kazandığını ve birkaç ay içinde ilk kuyuyu açacaklarını anlatan Erdem , buradan çıkacak verimlilik, maliyet gibi sonuçlarına faaliyetlerini büyüteceklerini anlatıyor. Shell Türkiye’de derin deniz arama faaliyetinde de bulanacak. Erdem. Bayı Akdeniz ve son imzaladığımız anlaşma ile ‘’Batı Karadeniz’de  derin deniz petrol arama çalışmalarımız da olacak’’  diyor. (Ekonomist)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)