BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİklim değişikliği bir sonraki mali krizi tetikleyebilir----

İklim değişikliği bir sonraki mali krizi tetikleyebilir

İklim değişikliği bir sonraki mali krizi tetikleyebilir
22 Ocak 2020 - 08:56 www.finansgundem.com

Uluslararası Ödemeler Bankası’ndan yapılan uyarıda dünyanın yeni gündemi konumuna gelen iklim değişikliği yeni bir mali krizi tetikleyecek önemli bir konu olduğu belirtildi

Uluslararası Ödemeler Bankası (Bank for International Settlements-BIS) iklim değişikliğinin bir sonraki sistemik mali krizi tetikleyebileceğini ve merkez bankalarının riskleri azaltmadaki rolünü sorgulayabileceği konusunda uyardı.

BIS, küresel ısınmanın 1,5 santigrat derecenin altında sınırlandırılmasının, mevcut fosil yakıt rezervlerinin büyük bir kısmını toprak altında tutmayı gerektirerek fosil yakıt üretim şirketlerinin ve daha geniş finansal sistemin değerlemesinde potansiyel riskler yaratacağını belirtti.

BIS, "İklimde dönüm noktalarının aşılması mali zararların ölçülmesini imkansız kılacak felaket ve geri dönüşü olmayan etkilere yol açabilir." dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)