BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaOtomotivİkinci el araçta yeni düzenleme: Fiyatlar ve beklentiler...----

İkinci el araçta yeni düzenleme: Fiyatlar ve beklentiler...

İkinci el araçta yeni düzenleme: Fiyatlar ve beklentiler...
08 Aralık 2023 - 13:33 www.finansgundem.com

İkinci el araç ticaretine yönelik düzenleme sektörde heyecan yaratıyor. Bu kararın sektöre ve araç fiyatlarına nasıl yansıyacağı konusunda Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Başkanı Aydın Erkoç, açıklamalarda bulundu.


Ticaret Bakanlığı'nın ikinci el araçların ticaretine ilişkin yaptığı yönetmelik değişikliği, sektörde yeni bir dönemi başlatıyor. Resmi Gazete'de yayımlanan bu yeni düzenleme ile ikinci el araç satışlarındaki "6 ay ve 6 bin kilometre" şartı ve ilan kısıtlamasının süresi 6 ay daha uzatıldı. 1 Ocak 2024'te sona erecek uygulama, 1 Temmuz 2024'e kadar devam edecek.

Bu kararın sektöre ve fiyatlara yansıması nasıl olacak? Konuya ilişkin Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Başkanı Aydın Erkoç Habertürk’e değerlendirmelerde bulundu.

"BU UYGULAMADAN SONRA SIFIR ARAÇLAR GERÇEK DEĞERİNE İNDİ"

Bu uzatmanın olumlu bir adım olduğunu belirten Erkoç, “Bu uygulamalardan sonra sıfır araçlar gerçek değerine indi. Sıfır araçlar inince ikinci el araçlar da gerçek değerine gelmiş oldu. Şu anda piyasada yüzde 20-25 oranında bir düşüş oldu” diye konuştu.

ARAÇ ALMAK İSTEYENLER DİKKAT!

Erkoç kurun yükselmesinin etkilerine dikkat çekerek, “Eğer kur yükselmeye devam ederse kesinlikle etkilenir. Bu yüzden gerçek ihtiyaç sahipleri araç almak isteyenler bir an evvel araçlarını alsın diyoruz. yılbaşından sonra ocak ayının 15’inden sonra fiyatların yine yükselebileceğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

İkinci el araç fiyatlarına ilişkin yasak 6 ay daha uzatıldı

 

Benzine indirim geliyor!

 

Motorine peş peşe indirim!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)