BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİkinci canlı bomba Rakım Bulgarov----

İkinci canlı bomba Rakım Bulgarov

İkinci canlı bomba Rakım Bulgarov
02 Temmuz 2016 - 07:08 www.finansgundem.com

AHL'deki saldırıyı gerçekleştiren 3 canlı bombadan birinin daha kimliği belli oldu. Dağıstanlı Vadim Osmanov'dan sonra ikinci canlı bombanın da Rakım Bulgarov olduğu tespit etildi

Atatürk Havalimanı’nda 44 kişinin yaşamını yitirdiği canlı bomba saldırısını gerçekleştiren 3 teröristten ikincisinin de kimliği belirlendi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında Dağıstanlı Vadim Osmanov’in ardından ikinci teröristin Rus pasaportu taşıyan Rakim Bulgarov olduğu bildirildi. Osmanov’un kimliğinin, Fatih’teki evi kiralamak için emlakçıya verdiği pasaport fotokopisinden bulunduğu öğrenildi. Canlı bomba eylemini gerçekleştiren teröristlerin kaldıkları eve yakın bir çöp konteynerinde bulunan kesici alet ve çiviyle zarar verilmiş laptopun da bu kişilere ait olabileceği, polisin bilgisayardaki bilgilere ulaşmaya çalıştığı ifade edildi. Öte yandan savcılık, terör saldırısına ilişkin dün gözaltına alınan 13 kişi için ek gözaltı süresi verdi. Gözaltındaki kişilerin terör örgütü IŞİD yapılanması içinde Suriye ve Irak’a gidip geldikleri, örgüt adına bu bölgelerde savaştıkları öne sürüldü. Gözaltındaki kişilerin canlı bombalarla bağlantılı oldukları da iddia edildi.

EVDE BOMBA MADDESİ

Canlı bombaların saldırısının ardından teröristlerin kaldıkları Fatih’teki ev tespit edilmiş ve evde inceleme yapılmıştı. Olay Yeri İnceleme ve Polis Kriminal Laboratuvarı uzmanlarınca yapılan incelemede evde bulunan toz zerreciklerinin bomba yapımında kullanılan kimyasal madde olduğu belirlendi. (Hürriyet / Çetin Aydın)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)