BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaIKEA'ya rakip geliyor----

IKEA'ya rakip geliyor

IKEA'ya rakip geliyor
09 Şubat 2013 - 08:20 www.finansgundem.com

Mağaza bu yılın ilk çeyreğinde açılacak

Giyimden dekorasyona birçok Avrupalı grup, genç nüfus ve pazar potansiyelinin yüksekliği nedeniyle Türkiye’ye gelmek için hazırlıklarını sürdürüyor. Bu gruplardan biri de Fransız mobilya, dekorasyon ve ev aksesuarları devi Conforama. Türkiye’de kendi şirketini kuran ve şu anda yoğun bir biçimde yönetim ve çalışan kadrolarını oluşturmakla meşgul olan Conforama, ilk mağazasını Ümraniye Carrefour’da açacak. 4 bin metrekarelik mağaza bu yılın ilk çeyreğinde açılacak.
Avrupa’daki durgunluk ve kriz, perakende devlerinin Türkiye’ye ilişkin planlarını hızlandırdı. Giyimden dekorasyona, ayakkabıdan kimyaya birçok Avrupalı grup, genç nüfus ve pazar potansiyelinin yüksekliği nedeniyle Türkiye’ye gelmek için hazırlıklarını sürdürüyor. Vatan Gazetesi'nden Necla Dalan'ın haberine göre bu gruplardan biri de Fransız mobilya, dekorasyon ve ev aksesuarları devi Conforama olacak.
Türkiye’de Conforama Dekorasyon ve Mobilya Sanayi ve Ticaret A.Ş. unvanıyla kendi şirketini kuran ve şu anda yoğun bir biçimde yönetim ve çalışan kadrolarını oluşturmakla meşgul olan Conforama, Türkiye’deki ilk mağazasını Ümraniye Carrefour’da açacak. 4 bin metrekarelik mağaza bu yılın ilk çeyreğinde açılacak. İlk etapta mobilya ve dekorasyon ürünleriyle pazara girme planları yapan Conforama, daha sonra elektronik perakendeye girmeyi hedefliyor. Conforama uygun fiyatlarıyla dikkat çekiyor.
Geçen yıl Türkiye ile ilgili planlarını açıklayan Conforama’nın CEO’su Thierry Louis Joseph Guibert, Türkiye pazarına büyük fırsatlar gördükleri için gireceklerini söyledi. Guibert, “Türkiye hızlı büyüyen bir ülke ve Conforama için büyük fırsatlar sunuyor. Dinamik bir coğrafya ve yoğun genç nüfus Türkiye’yi bizim için cazip hale getiriyor” diye konuştu.
Fransız Conforama, alanında dünyanın en büyük firmalarından biri olarak nitelendiriliyor. İsveçli IKEA’nın en büyük rakibi olarak gösterilen Conforama, Fransa dışında İspanya, Portekiz, Hollanda, İtalya, İsviçre, Hırvatistan ve Lüksemburg’da faaliyet gösteriyor. Toplamda 259 mağazası olan firmanın mağazalarının 203’ü Fransa’da, 23’ü İspanya ve Portekiz’de, 16’sı İtalya’da, 13’ü İsviçre’de, 3’ü Hırvatistan’da, 1 tanesi de Lüksemburg’da bulunuyor. Şirketin 2011 yılı cirosu ise 3.3 milyar euro. Conforama’nın toplam çalışan sayısı ise 13 bin 200.
PAZAR İŞTAH KABARTIYOR
Türkiye’de IKEA, Koçtaş, Tekzen, Bauhaus, Practiker, Baumax gibi yerli ve yabancı markaların yer aldığı yapı marketleri ve mobilya, dekorasyon, ev aksesuarları pazarı organize perakende ev geliştirme sektörü olarak nitelendiriliyor. Pazarın büyüklüğü 20 milyar doların üzerinde. Pazar lideri ise Koçtaş.
IKEA, 5 olan mağaza sayısını 8’e çıkartacak
CONFORAMA’NIN rakibi IKEA, Türkiye’ye 2005 yılında geldi. Bugüne kadar Türkiye’de 75 milyon ziyaretçi ağırlayan IKEA, şu anda İstanbul’da 2, İzmir, Bursa ve Ankara’da birer mağaza olmak üzere Türkiye’de 4 ilde toplam 5 mağaza ve 2 bin çalışanla hizmet verdiklerini söyledi. Mağazaların her biri yaklaşık 30 bin metrekareden oluşuyor.
150 bin metrekarelik alanda, her yıl yüzde 20’si yenilenen 9 bin çeşit mobilya ve ev aksesuarı tüketiciyle buluşuyor. Şirket, 6 yıl içinde 3 yeni mağaza daha açmayı hedefliyor. Mağazalarının olmadığı iller için internet satış kanalını hizmete açan IKEA’nın internet satışları 1 yıl gibi kısa bir sürede toplam satışların yüzde 2’sine ulaştı. IKEA Kurumsal Kart’ın kullanıcı sayısı ise 7 bin.
IKEA’nın dünya genelinde ise 338 mağazası, 154 bin çalışanı bulunuyor. Şirketin cirosu ise 27.5 milyar euro.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)