BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİİT'den İsrail sırasına giren Arap ülkelerine şok uyarı----

İİT'den İsrail sırasına giren Arap ülkelerine şok uyarı

İİT'den İsrail sırasına giren Arap ülkelerine şok uyarı
24 Ağustos 2020 - 16:20 www.finansgundem.com

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) : Bağımsız bir Filistin devleti kurulmadığı takdirde İsrail ile ilişkiler normalleşemez

ABD'nin girişimleriyle BAE ile başlayan ve 5 Arap ülkesinin daha sıraya girdiğini dair iddiaların da konuşulduğu İsrail olayında, İslam dünyasına çok kritik bir uyarı geldi. İslam İşbirliği Teşkilatı, 'işgal altındaki Filistin'i hatırlattı.   

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Dr. Yusuf Ahmed el-Useymin, Filistin ve Kudüs konusunun teşkilatın temel meselesi olduğunu belirterek, bu konunun birliğin kaynağı ve gücü olduğuna vurgu yaptı. İİT Genel Sekreteri ayrıca, İsrail işgalinin sona erdirilmesi ve Filistin halkının meşru haklarının korunmasına yönelik üye ülkelerin yoğun çabası olduğunu söyledi.

Genel Sekreter, İİT’ye üye devletler ile İsrail devleti arasında, Kudüs dahil 1967'den beri işgal edilen Arap ve Filistin topraklarında İsrail işgalinin sona ermesi ve başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devleti kurulmadığı takdirde ilişkilerin normalleşemeyeceğine dikkati çekti.

Filistin topraklarını ilhak ederek yerleşim yerleri inşa eden herhangi bir tek taraflı anlaşmanın yasadışı olduğunu vurgulayan Useymin, bu planın işgal altındaki Filistin topraklarındaki siyasi - hukuki durumu değiştirmeyi ve iki devletli çözümü baltalamayı hedeflediğini aktardı. İslam Zirvesi’nde belirtilen ve İslam İşbirliği Teşkilatı Yürütme Kurulu tarafından verilen kararları hatırlatan Genel Sekreter, İsrail tarafından Filistinlilerin baskı altına alınması ve Doğu Kudüs'ün tarihi, yasal veya siyasi statükosunu etkileyecek herhangi bir eylemi reddettiklerini belirterek, bu durumun barış fırsatlarını zayıflatacağını kaydetti.

Trump'ı Çin'e karşı Zuckerberg doldurmuş

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)