BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİİT, Kur'an-ı Kerim yakılması nedeniyle olağanüstü toplanacak----

İİT, Kur'an-ı Kerim yakılması nedeniyle olağanüstü toplanacak

İİT, Kur'an-ı Kerim yakılması nedeniyle olağanüstü toplanacak
29 Haziran 2023 - 23:25 www.finansgundem.com

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılması nedeniyle Suudi Arabistan'ın çağrısı üzerine olağanüstü toplanma kararı aldı.


İİT'den yapılan yazılı açıklamada, dönem başkanı Suudi Arabistan'ın talebi üzerine İİT Açık Katılımlı Olağanüstü İcra Komitesi'nin gelecek hafta Cidde kentindeki genel merkezinde toplanacağı belirtildi.

Toplantıda, İsveç'te Kurban Bayramı'nın ilk gününde Kur'an-ı Kerim'in yakılmasının yansımalarına ilişkin adımların ele alınacağı aktarılan açıklamada, "Toplantı, bu alçakça eylemlere karşı alınacak tedbirleri görüşmek ve Kur'an-ı Kerim'e yönelik saygısızlığa karşı ortak tavrı ortaya koyma amacı taşıyor." ifadeleri kullanıldı.

İİT'den Nefret ve ırkçılık açıklaması

İİT'den daha önce yapılan yazılı açıklamada, Kur'an-ı Kerim'in yakılmasının nefret ve ırkçılığı körükleyen bir eylem olduğu ifade edilerek, halklar arasındaki karşılıklı saygı ve uzlaşıyı baltalayan, uluslararası çabalara ters düşen bu eylemlerin tehlikesine dikkat çekilmişti.

İsveç'in başkenti Stockholm'de Irak asıllı Salwan Momika isimli bir kişi dün Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

Erdoğan'dan İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına sert tepki

 

Kılıçdaroğlu'ndan İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasına tepki

 

Bakan Fidan, Kur’an-ı Kerim’e karşı İsveç’te yapılan eylemi lanetledi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)