BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİhsanoğlu'ndan cemaat açıklaması----

İhsanoğlu'ndan cemaat açıklaması

İhsanoğlu'ndan cemaat açıklaması
04 Ağustos 2014 - 14:34 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, İngiliz Financial Times ile Yunan Elefteros Tipos gazetelerine röpartaj verdi

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu cumhurbaşkanlığı seçimine 1 haftadan az bir süre kala dış basının ilgi odağı oldu.

İngiliz Financial Times ile Yunan Elefteros Tipos gazetelerine röportaj veren İhsanoğlu, "Hiçbir cemaate mensup olmadığını" açıkladı.

"İSLAMCI BİR SİYASETÇİ DEĞİLİM"

İhsanoğlu, Elefteros Tipos gazetesine verdiği demeçte, "Erdoğan'dan farkınız ne?" sorusunu, "Dindar bir aileden geliyorum ancak İslamcı bir siyasetçi değilim, dinin siyasetten ayrı tutulması gerektiğine inanıyorum" yanıtını verdi.

"HİÇBİR CEMAATE BAĞLI DEĞİLİM"

İhsanoğlu'na Gülen cemaatiyle bağlantısı sorulduğunda ise, "Hiçbir cemaate bağlı değilim. Hiçbir cemaat mensubu değilim" dedi.

UTANGAÇ BİLİM ADAMI

Financial Times'ın Türkiye muhabiri Daniel Dombey ise İhsanoğlu'yla cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası için gittiği Antalya'da görüştü. Gazete İhsanoğlu'nu "Erdoğan'ın siyasi makinasını durdurmayı amaçlayan diplomat" olarak nitelendirdi.

Financial Times'a göre, "utangaç bir bilim adamı" olan İhsanoğlu laik bir cumhurbaşkanı adayı olarak büyük bir sınav verecek. Gazete, 70 yaşındaki İhsanoğlu'nun sandıkta yenmek istediği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Adalet ve Kalkınma Partisi'nin bugüne kadar hiç seçim kaybetmediğini hatırlatıyor.

Gazetenin Türkiye muhabiri Daniel Dombey İhsanoğlu'na, Başbakan Erdoğan'ın aktif ve yürütme organının başı bir cumhurbaşkanı olmak istemesiyle ilgili görüşünü sormuş. İhsanoğlu'nun yanıtı, "Böylesi bir sonuç demokrasi olmaz. Farklı birşey olur."

İhsanoğlu Türkiye Cumhurbaşkanı'nın "tarafsız" kalmasının çok önemli olduğuna dikkat çekiyor ve ekliyor:

"Türkiye'de de zaten siyaset uzun süredir Meclis'te yapılıyor."

DAHA İYİ BİR DIŞ POLİTİKAYA İHTİYAÇ VAR

İhsanoğlu Financial Times'a verdiği mülakatta Türkiye'nin daha iyi bir dış politikaya, dünyanın da daha iyi bir Türk Dış Politikası'na ihtiyaç duyduğunu söylemiş.

"Dünyayla ilişkimiz karşılıklı saygıya dayalı olmalı. İdeolojik önyargıya değil" diyor İhsanoğlu...

İHSANOĞLU SEÇİM ANKELERİNE İNANMIYOR

CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanlığına aday gösterdiği eski İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri, Başbakan Erdoğan'ın seçimi ilk turda kazanacağını gösteren kamuoyu araştırmalarına da inanmıyor. İhsanoğlu, Başbakan'la arasındaki farkı kapattığı görüşünde.

Financial Times ise İhsanoğlu'nun örneğin Antalya'da pek de coşkulu bir konuşma yapmadığına, Erdoğan'a kıyasla medyada daha az yer bulabildiğine ve onu cumhurbaşkanlığına aday gösteren partilerden bazı çatlak sesler yükseldiğine dikkat çekmiş.
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ŞAH İSMAİL HATAYİ04 Ağustos 2014 17:41

    İnsanı zorla söylettiren bir milletle yaşamak zor hakikaten yazıyı oturarak okuyan bazı zavallılara cevap için yazdım.adam “islamı benimsemiyorum” DİYE BİR İFADE KULLANMAMIŞ halen küçük kafalılar bu ifadeyi kullanmışlar YAZIK. Ekmeleddin İhsanoğlu, “İslamcı bir siyasetçi değilim, dinin siyasetten ayrı tutulması gerektiğine inanıyorum“ ŞEKLİNDE ŞEREFLİ BİR SÖZ SÖYLEMİŞ söylediği lafı çarpıtanları KINIYORUM.LANETLİYORUM.

  • Göktuğ04 Ağustos 2014 16:12

    Adam İslam'ı benimsemiyorum demiyor farkındaysanız bazı arkadaşlar!!! Din ile Siyaset bir arada olmaz diyor. Din düşmanıyım demiyor. Bazılarının yaptığı gibi Allah'ın Yüce Dini İslamiyet'i oy toplama ve çıkar sağlama aracı olarak görmüyorum diyor açıkçası. Ama anlayamayanlar Din düşmanı diye yaftalayacaklar adamı. Alışmışlar nasıl olsa meydanlarda Kuran-ı Kerim'i,Allah'ın adını kullanarak duygu sömürüsü yapan şovmen seyretmeye!!! Neredeyse diyecek ki o derece yani : Olmasaydım olmazdınız ey milletim.Ama bereket ki biraz mütevazi davranıyor eee ne de olsa daha başkan olamadı hele bir olsun o günleri de göreceğiz.

  • grimm04 Ağustos 2014 16:11

    ekmelettin 10 ağustostan sonra sen bile kendini unutacaksın boş işleri bırak

  • özer04 Ağustos 2014 14:52

    Şimdi de CEMAATTEN İhsanoğlu açıklaması bekleyelim mi

  • abdullah 04 Ağustos 2014 14:51

    islamı benimsemiyorsan bizden sana destek yok çoğunluğunun müslüman olduğu bir ülke olarak türkiyemizde başımızda islamı benimseyen ve yaşamaya ve yüceltmeye çalışan bir c. başkanı görmek istiyoruz.