BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiIFO beklentilerin üzerine çıktı ----

IFO beklentilerin üzerine çıktı

IFO beklentilerin üzerine çıktı
25 Temmuz 2013 - 11:11 www.finansgundem.com

Almanya Temmuz ayında IFO güven endeksi beklentilerin üzerine çıktı

Almanya'da iş dünyası güveni Temmuz'da 3. ayında da artarak, 17 üyeli Euro Bölgesi en uzun süreli resesyonundan çıkmaya çalışırken, Avrupa'nın en büyük ekonomisinin toparlanmakta olduğuna işaret etti.
IFO enstitüsünün 7,000 yöneticinin katılımıyla yaptığı ankete dayanan iş dünyası güven endeksi Haziran'daki 105.9 puandan Temmuz'da 106.2 puana yükseldi. Bloomberg anketine katılan 45 ekonomisti Ifo endeksinin 106.1 puan olmasını bekliyordu.
Almanya'da işsizlik Haziran'da beklenmedik şekilde düşüş kaydetti ve ülke Temmuz'da Euro Bölgesi'nde imalatın 2 yıldır ilk kez büyümesine öncülük etti. Bundesbank bu hafta yerel ekonominin ikinci çeyrekte güçlü büyüdüğünü belirtirken, yaz dönemindeki yavaşlamaya karşı uyardı.
Yol üzerinde birkaç çukurun daha olabileceğini, ancak genel olarak Alman ekonomisinin doğru yolda ilerlediğini söyleyen NordLB'nin ekonomistlerinden Mario Gruppe, "Euro Bölgesi için ekonominin ikinci çeyrekte resesyondan çıkma ya da en azından duraklaması ümidi var" dedi.
Almanya'nın en büyük ticaret ortağı Euro Bölgesi'nde imalat bu ay Temmuz 2011'den bu yana ilk kez genişledi.

Bu durum Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin yılın ilerleyen zamanlarında toparlanma öngörmesine yardımcı olabilir.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)