BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiIfo: Almanya ekonomisi ideal tedarik durumundan hala çok uzakta ----

Ifo: Almanya ekonomisi ideal tedarik durumundan hala çok uzakta

Ifo: Almanya ekonomisi ideal tedarik durumundan hala çok uzakta
30 Mart 2023 - 12:53 www.finansgundem.com

Alman Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo), Alman imalat sektöründe malzeme yetersizliği sorununun bu ay azaldığını ancak Almanya'nın ideal bir tedarik durumundan hala çok uzakta olduğunu bildirdi.

Alman Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo), şirketlerin tedarik sıkıntılarına yönelik Almanya İş Anketi sonuçlarını yayımladı.

Buna göre, martta Almanya'daki şirketlerin yüzde 41,6'sı ara ürün ve ham madde tedarikindeki darboğazlar başta olmak üzere çeşitli sorunlar yaşadığını belirtti. Şubat ayında bu oran yüzde 45,4 olarak kayıtlara geçmişti.

Bu arada, Kovid-19 öncesi dönemde bu sorunları yaşadığını belirten Alman şirketlerin oranı yüzde 5 seviyesinde bulunuyordu.

Ifo'ya göre, Alman endüstrisinin kilit sektörlerinde malzeme kıtlığından şikayet eden şirketlerin oranı çok yüksek bir seviyede kalmaya devam etti.

Otomotiv endüstrisi, elektrik- elektronik şirketleri ve makine mühendisliğinde sorun yaşayan şirketlerin oranı yüzde 60 olurken, kağıt sektöründe sorun yaşayan şirketlerin oranı yüzde 2,4 olarak belirlendi.

Ifo Anketler Merkezi Müdürü Klaus Wohlrabe, konuya ilişkin değerlendirmesinde, "Bu gevşeme önümüzdeki aylarda sanayi üretimi üzerinde olumlu bir etkiye sahip olacak. Ancak ideal bir tedarik durumundan hala çok uzaktayız." ifadelerini kullandı.

Wohlrabe, kilit sektörlerdeki malzeme kıtlığında kesinlikle bir alışkanlık etkisi oluştuğunu belirterek, "Şirketler, devam eden darboğazla nasıl başa çıkacaklarını öğrendi." değerlendirmesinde bulundu.

Almanya’da kamu sektörü çalışanlarının ücret pazarlığı başarısız oldu

 

Almanya, Türklere kapısını sonuna kadar açtı!

 

Almanya'nın gaz tüketiminde sert düşüş

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)