BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiIFA’ya Mykie damgasını vurdu ----

IFA’ya Mykie damgasını vurdu

IFA’ya Mykie damgasını vurdu
06 Eylül 2016 - 08:26 www.finansgundem.com

Berlin’de yapılan IFA’da geleceğin mutfak asistanı sosyal robot Mykie’yi tanıtan BSH Ev Aletleri, Home Connect’i tüketicilere içerik sunan bir platforma dönüştürdü

FİNANSGUNDEM.COM - ÖZEL / BERLİN

Yıllardır üzerinde çalışılan markalararası ekosistem olan Home Connect artık ev aletlerinin kontrolünü sağlamanın ötesine geçerek yeni bir aşamaya geldi. Almanya’nın başkenti Berlin’de 2-7 Eylül 2016 tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Tüketici Elektronikleri Fuarı’nda (IFA) konuşan BSH Grubu CEO’su Dr. Karsten Ottenberg, Home Connect’i ev aletlerinin kontrolünü sağlamaktan öteye taşıyıp, tüketicilere içerik sunan bir platforma dönüştürdüklerini anlattı.

BSH’ın bu amaçla geliştirdiği akıllı mutfak asistanı Mykie IFA 2016’da büyük ilgi gördü. Mykie tüketicilerin gündelik hayatı organize etmesini kolaylaştırmak için çeşitli hizmetler sunan ve onlar için ev aletlerini yöneten, öğrenme kabiliyetine sahip dijital bir yardımcı.

Ottenberg: İtici güç tüketici davranışlarını anlamak

BSH Grubu CEO’su Dr. Karsten Ottenberg, Uluslararası Tüketici Elektronikleri Fuarı’nın açılışını bakış açılarını değiştirmeye davet ederek yaptı. Dr. Karsten Ottenberg, “Bağlantılı Mutfakta Tüketici Deneyimi” mottosuyla büyüleyici ürün ve çözümleri tüketicilerin kilit gereksinimlerini ön plana çıkarmak için sunmaya devam edeceklerini açıkladı

Ottenberg şöyle konuştu: “BSH’ın mutfak ürünlerini geliştirmekteki itici gücü her zaman tüketici davranışlarını anlamak olmuştur. Analogdan dijitale ve ardından bağlantılıya geçiş dönemi başladı. Yani sadece teknoloji üretmek değil, tüketicinin bunu nasıl anlamlandırdığı da önemli. Gelişen teknolojiyle birlikte mutfak kavramı yemek pişirilen yerden çıkıp, bir yaşam alanına dönüştü. Bağlanabilirliğe sahip ve internet bağlantılı aletlerin olduğu bir mutfakta teknoloji bakış açısından yapabilecekleriniz artık neredeyse sınırsız. Bir diğer deyişle sadece iyi bir bulaşık makinesi ya da fırın yapmanın ötesinde, mutfaktaki deneyimi çok farklı şekillerde değiştirebiliriz. IFA’da tanıttığımız Home Connect platformu farklı davranışlara sahip tüketicileri gerçekten anlamak ve mutfakta onların hoşlanacağı deneyimler yaratmak üzerine kurulu. Onları yemek tarifleriyle desteklemek, sadece bulaşık makinesi, buzdolabı ya da fırın ekranına sahip olmakla kalmayıp çevrimiçi bağlantılı bir mutfakta gerçek hikayeler yaratmak. Bunu da tek başımıza değil halihazırda çevrimiçi mecralarda insanların diyetlerine, yemek alışkanlıklarına destek olan ve bu doğrultuda içerik üreten profesyonellerle birlikte yapacağız.”.

BSH’ın yarattığı akıllı mutfak asistanı Mykie’nin mutfakta bir devrim olduğuna işaret eden Dr. Karsten Ottenberg, “Klasik ev aletlerinin dışında algısal zeka desteği ve teknolojilerle mutfaktaki deneyimi nasıl destekleyebiliriz diye yıllardır araştırmalar yapıyorduk. Mutfakta çok önemli role sahip duygu ve sosyal etkileşime teknolojiyi nasıl entegre edebileceğimizi düşündük. Akıllı mutfak asistanı olarak yarattığımız Mykie, mutfak için aslında tüketiciye yönelik algısal destek konsepti. Bir takım öğrenme fonksiyonlarıyla geliştirdiğimiz bir yardımcı ve bunun mutfaktaki hayata anlamlı bir şekilde entegre olabilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Elbette bunu ne şekilde kullanacağımıza dair bazı fikirlerimiz var ama tüketicileri çok yakından dinleyerek onların Mykie ile ne yapmak isteyeceklerini öğrenmemiz gerekiyor. Tanıttığımız Mykie aslında bir konsept fikri, ürün değil” dedi.

Home Connect: Markalar arası dijital ekosistem

BSH markaları IFA 2016’da tamamen birbiriyle bağlantı kuran eşyalardan oluşan geleceğin mutfağını Home Connection ile gösterdi. Küçük ev aletleri portföyleri, Home Connect uygulaması kullanılarak kontrol edilebilen ocak ve davlumbazlarla tamamlandı.

Öne çıkan başka bir özellik, Home Connect’in yeni ve etkileyici ortak ağı. Ağ, kullanıcılara iki alanda katma değer sunuyor. İlk olarak gündelik hayat için tasarlanan çeşitli çevrimiçi servislere, ikinci olarak da diğer akıllı ev çözümlerine erişim sunmak.

Home Connect Geliştirici Programı, tüm tamamlayıcı ürün veya hizmetlerin bir uygulama programlama ara yüzü veya yazılım geliştirme kiti yoluyla entegre edilmesini sağlıyor. Bu özellik, diğer uygulamalarla da bağlantılı ev aletlerini kontrol edebildikleri için tüketiciler açısından daha fazla kolaylık anlamına geliyor.

Tüketiciler için gerçek katma değer ile kullanıcı merkezli çözümler geliştiren Home Connect, gitgide artan bir hızla ev aletleri sektöründe önde gelen platformlardan birine dönüşmeye devam ediyor. Home Connect şu anda bağlantılı ev aletleri serisinin tümünü kontrol etmek için kullanılabilen tek markalar arası uygulama.

2017’nin sonuna kadar 24 ülkede kullanılabilecek Home Connect ekosistemi, hem gündelik hayat için tasarlanan çeşitli servislere erişime, hem de bağlantılı ev aletlerinin diğer akıllı ev çözümleri ile etkileşimine olanak sağlıyor. Amazon Dash Replenishment Service, Simply Yummy ve HelloFresh gibi uygulamaların entegre edilmesiyle Home Connect kullanıcıların hayatını kolaylaştırıyor.

BSH, geleceğin mutfağındaki akıllı asistanı Mykie’yi tanıttı

Mykie, BSH’nin akıllı ev asistanları dünyasına doğru yola çıktığı Home Connect’in bir ürünü. Akıllı asistan, ses tanıma yoluyla kullanıcının sesine karşılık veriyor. Mykie dinliyor, soruları cevaplıyor ve sözlü talimatları yerine getiriyor. Mutfaktaki ev aletleriyle bağlantılı olduğu için kullanıcı bunu tüm fonksiyonları kontrol etmek için kolaylıkla kullanabiliyor. Ayrıca Mykie, gündelik hayatı organize etmeyi kolaylaştırmak için çok çeşitli cazip hizmetler de sunuyor.

Mykie baş hareketleriyle, farklı ışık sinyalleriyle ve karakteristik yüzüyle çok çeşitli duyguları sergileyebiliyor. Mykie buzdolabının içinde ne olduğunu veya kekin ne kadar süre daha fırında pişmesi gerektiğini kullanıcının ses komutlarından anında öğrenebiliyor.

Mykie günlük pişirme deneyimlerini canlandırmak için yeni olanaklar da sunuyor. Kullanıcılar müzik, video ve diğer çevrimiçi eğlence seçeneklerine doğrudan ses kontrolüyle erişebiliyor. Mykie, hava veya son borsa fiyatları hakkındaki soruları bile cevaplayabiliyor. Pişirme için hızlı ve kolay destek arayan herkes Mykie’den basit ve yapılandırılmış talimatlar alacak. Alternatif olarak, çevrimiçi yemek programlarından tarif fikirleri veya tavsiyeleri gibi ek hizmetler de sunulabilir. Malzemeler eksikse, Mykie aracılığıyla çevrimiçi olarak sipariş edilebiliyor ve doğrudan teslim edilebiliyor.

Mykie kullanıcının dijital Home Connect ekosisteminin tüm avantajlarına kolayca erişmesini sağlıyor. Tamamen bağlantılı mutfak, ev aletinin markası ne olursa olsun uygulama yoluyla kontrol edilebiliyor. Akıllı asistanın bundan sonraki geliştirme sürecinde tüketiciler için cazip fonksiyonlar ve hizmetler entegre edilmesine odaklanılacak.

Çolakoğlu: BSH Avrupa’da lider

Berlin’de düzenlenen IFA’da Türk basın mensuplarına faaliyetleri hakkında bilgi veren ve ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan BSH Türkiye Orta Asya Afrika Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu Bölgesel Dijital Dönüşüm Direktörü Engin Çolakoğlu, BSH’ın Avrupa’nın lider, Türkiye’nin ise ikinci büyük beyaz eşya şirketi olduğunu söyledi.  

Home Connect’le ilgili de bilgi veren Çolakoğlu, elektrikli tüm cihazların internet sayesinde birbirine bağlı olacağı yeni dönem için pek çok uygulama ve yazılım üretildiğini, bazılarını daha hızlı veya yavaş etkilese de tüm cihazların birbirine bağlanacağını ifade etti.

Cihaz kullanım alışkanlıklarıyla ilgili de dikkate değer açıklamalar yapan Çolakoğlu, “İnsanlar büyüdükçe ve yaş aldıkça genel anlamda daha bilgili ve olgun oluyor fakat bir çelişki de şu ki, dijital yetkinlik ve uyumu düşüyor. Her yaş ve seviyeden insanın benimseyebileceği ve rahat kullanabileceği türden çözümlere ihtiyacımız var. Bağımsız bir platform olan Home Connect, BSH ürünlerini değil, rakiplerin de dahil olabileceği alan yaratıyor” dedi.

Home Connect platformundaki çözümler ve ürünler sayesinde ev eşyalarına ev dışından ve internet üzerinden erişebileceğini belirten Engin Çolakoğlu, servis hizmetlerinde de önemli bir değişim yaşanacağına işaret etti. Cihazlarda yer alacak modüller sayesinde, herhangi bir arıza durumunda servis elemanının gelmesine gerek kalmadan, uzaktan cihaz kontrol edilecek ve arızanın sebebi anlaşılacak.

Sistem, cihazların doğru kullanımı konusunda da kullanıcılara çözümler önerecek. Üretici şirket, insanları tüketim alışkanlığı daha detaylı takip edileceği için, daha sonra geliştirilecek ürünlerde bilgi olarak bunlardan faydalanacak. İlk aşamada üst seviye modeller geliştiriliyor olsa da, önümüzdeki dönemde orta segment ürünlerin de Home Connect kapsamına gireceğini belirten Çolakoğlu, “2025’te internete bağlı olmayan ürün üretilmeyecek” iddiasında bulundu.

Türkiye’ye ne zaman gelecek?

2017’nin sonuna kadar 24 ülkede kullanılabilecek Home Connect ekosistemi, hem gündelik hayat için tasarlanan çeşitli servislere erişime, hem de bağlantılı ev aletlerinin diğer akıllı ev çözümleri ile etkileşimine olanak sağlıyor. Amazon Dash Replenishment Service, Simply Yummy ve HelloFresh gibi uygulamaların entegre edilmesiyle Home Connect kullanıcıların hayatını kolaylaştırmayı hedefliyor. Home Connect, hem ürün hem de uygulama olarak Ekim sonunda Türkiye’de faal hale gelecek. Uygulama iOS ve Android platformları için hazır durumda.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)