BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİda Kasırgası ABD'nin güney kıyılarına ulaştı----

İda Kasırgası ABD'nin güney kıyılarına ulaştı

İda Kasırgası ABD'nin güney kıyılarına ulaştı
30 Ağustos 2021 - 01:13 www.finansgundem.com

Günler öncesinden alarmı verilen ve önceki gün Küba'yı kasıp kavuran İda Kasırgası, ABD'nin güney kıyılarına da ulaştı. Bölgede elektrikler kesildi, sel tehdidi sürüyor

ABD'nin güney eyaleti Louisiana'yı etkisi altına alan İda Kasırgası, eyalette 300 bin aboneyi etkileyen elektrik kesintisine yol açarken, eyaletin kıyı bölgelerinden 1500'den fazla kişi iç kesimlere ve sığınaklara tahliye edildi.

Saatteki hızı 241 kilometreye (150 mil) ulaşan İda Kasırgası, yerel saatle 12.30 civarında Louisiana'nın Grand Adası'na ulaştı.

1500'den fazla kişi tahliye edildi

ABD'de elektrik kesintilerini takip eden PowerOutage.us sitesi, 100 binden fazlasının son bir saat içinde olmak üzere Louisiana'da 300 binden fazla abonenin elektriklerinin kesik olduğunu kaydetti.

Diğer taraftan Louisiana Valisi John Bel Edwards, katıldığı bir televizyon programında, kıyı bölgelerinden 1542 kişinin, iç kesimlere ve sığınaklara tahliye edildiğini, ancak bu sayının artabileceğini aktardı.

Elektrikler kesildi

Özellikle eyaletin güneyinde 200 binden fazla eve şimdiden elektrik verilemiyor. Rüzgarın saatteki hızı 240 km. Ulusal Kasırga Merkezi sert rüzgarların önemli hasarlara neden olabileceği uyarısında bulundu.

Yetkililer, bölgeyi terketmeyenlere artık evlerinden çıkmamaları tavsiyesinde bulunuyor.

Vali'den açıklama

Louisina Valisi John Bel Edwards de Ida’nın son 170 yılda bölgeyi vuran en güçlü kasırga olabileceğini belirtti.

Vali, CNN televizyonuna yaptığı açıklamada kasırgaya hazırlık konusunda ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Vali, KOVID-19 vakalarıyla dolu olan hastaneleri tahliye etme gibi bir planları olmadığını kaydetti.

Yeni petrol sıkıntısı baş gösterebilir

Kasırga nedeniyle Meksika Körfezi’ndeki petrol üretiminin yüzde 96’sının durduğu belirtiliyor. ABD'nin güney eyaletlerindeki petrol rafinerileri ve dağıtım şebekeleri, ülkenin doğu bölgesindeki en önemli akaryakıt tedarikçisi durumunda.

Biden yetkililerden bilgi aldı

Başkan Joe Biden FEMA'nın başkentteki merkezine gelerek yetkililerden bilgi aldı ve bir konuşma yaptı. Amerika Başkanı Ida'nın hayati tehlikesi olan bir kasırga olduğunu söyledi ve bölge halkını buna göre hareket etmeye çağırdı.

Kasırga "son derece tehlikeli büyük kasırga" olarak nitelendirildi

İda Kasırgası, ABD Ulusal Hava ve Meteoroloji Hizmetleri tarafından, 4 kategorisinde "son derece tehlikeli büyük kasırga" olarak nitelendirildi.

Louisiana ve Mississippi eyaleti için sel ve taşkın uyarısında bulunan kurum, kasırganın, Louisiana'nın güneydoğu kıyılarınca ilerleyeceğini ve bölgede yıkıcı rüzgarlarla şiddetli yağışa neden olabileceğini duyurdu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)