BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiİçinde kertenkele olan Rus uydusu dünyaya döndü----

İçinde kertenkele olan Rus uydusu dünyaya döndü

İçinde kertenkele olan Rus uydusu dünyaya döndü
19 Mayıs 2013 - 23:32 www.finansgundem.com

Rusya’nın için birçok canlı ile uzaya gönderdiği Bion-1M biyo uydusunun, yeryüzüne döndüğü bildirildi.

Rusya’nın 19 Nisan günü uzaya gönderdiği Bion-1M biyouydusunun, içinde fareler, kertenkeleler, çiklet balıkları, mikroorganizmalar, bitkiler ve yapay meteorlar ile birlikte yeryüzüne döndüğü açıklandı.

Açıklama yapan Uçuş Kontrol Merkezi (UKM) sözcüsü, atmosferin yoğun tabakalarını başarıyla geçen kapsülün Moskova saatiyle 7.12’de Orenburg kentinin yaklaşık 100 km kuzeydoğusuna indiğini bildirdi.

   Rusya’nın 2007 yılından bu yana uzaya gönderdiği ilk biyouydu olan Bion-1M, “Soyuz-2.1a” roket taşıyıcıyla fırlatılmıştı. Yörüngede bulunduğu bir ay içinde 70’ten fazla deney gerçekleştirildi.Halihazırda Rusyalı uzmanlar iniş yerine vararak hayvanları çıkarmak için kapsülü açmaya çalışıyor.Kapsül açıldıktan sonra iniş bölgesinde, bilim adamlarının biyolojik nesneler üzerinde ilk çalışmalarını yapacağı geçici laboratuar kurulacak. Daha sonra Moskova’ya geçilecek.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)