BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİÇDAŞ'dan 7 bakanlı açılış----

İÇDAŞ'dan 7 bakanlı açılış

İÇDAŞ'dan 7 bakanlı açılış
18 Mart 2013 - 15:43 www.finansgundem.com

İÇDAŞ’ın 2.1 milyar dolarlık tesislerinin açılış törenine devletin zirvesi katıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye’de daha binlerce İÇDAŞ’lara ihtiyacımız var” diyerek övgüyle söz ettiği Çanakkale’nin Biga ilçesindeki İÇDAŞ tesislerinde 7 bakan kurdela kesme törenine katıldı.
İçdaş Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım A.Ş. (İÇDAŞ)’ın Biga’daki Değirmencik ve Bekirli tesislerinin toplam 2 milyar 150 milyon dolar lık yatırım değerine sahip. 2005 yılından bu yana sürdürülen yatırımlarla “Enerji Santralleri” “Demir Çelik Tesisleri” “Liman Tesisleri” kuran İÇDAŞ, 1930 yılında Haliç’te gemi tamiri ve servis işleri yapmak üzere küçük bir atölyede başladığı üretim yolculuğunda Çanakkale’de Türkiye’nin modern sanayisi için dev bir hamleye imza attı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi programında bulunan ancak diğer görüşmelerinin uzaması nedeniyle katılamadığı kurdela kesme töreninde 7 bakan hazır bulundu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’la birlikte İçişleri Bakanı Muammer Güler, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu törene katıldı.
İÇDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Tacettin Aslan ve Başkan Yardımcısı Bayram Yusuf Aslan’la birlikte kurdelayı kesen bakanlar “hayırlı olsun” dediler. Törende konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız sadece Çanakkale için değil Türkiye açısından da büyük yatırımlarından biri olduğunu belirterek "Bu yatırımın Avrupa'da ikinci, dünyada 8. sırada bir kapasiteye sahip. Burada her birinizi emeği var" dedi.
İÇDAŞ'ın yalnızca enerji sektöründe değil demir çelik ve ağır sanayide de damgasını vuran bir şirket olduğunu belirten Bakan Taner Yıldız, "Çanakkale ve Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşları arsına girdi. Kendilerini kutluyor başarılar diliyorum. Biga ve Çanakkale'nin dokusu ve yapısı sağlam, insanları tükettiğinden fazlasını üreten bir yapısı var. Bunun örneklerinden birindeyiz. Yine tükettiğinden daha fazla üreten enerji santralleri ile beraber yalnızca bu bölgenin değil Trakya'nın da enerjideki güvenliğinin önemli teminatı olacaktır. Ben bu tesisin Biga'ya, Çanakkale'ye ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.
İSO 500 Büyük Sanayi Kuruluşu içinde 9. sırada yer alan, ülkemizin en büyük sanayi kuruluşlarından biri olan İÇDAŞ, 5 bin 500 kişiye direkt istihdam sağlıyor. Bununla birlikte bir o kadar da teknik destek ekipleri ile bugün 10.000 kişiden fazla bir istidam imkanı oluşturuyor. İÇDAŞ grubu yılda 7 Milyar TL ciro ve 1,34 Milyar USD ihracatla ülkemizin kalkınma hareketine katkı vermeye devam ediyor.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)