BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİbrahim Turhan'dan iddialı istek----

İbrahim Turhan'dan iddialı istek

İbrahim Turhan'dan iddialı istek
05 Eylül 2014 - 07:11 www.finansgundem.com

BIST Başkanı Turhan, “En az 30 milyon Türk’ü sermaye piyasası yatırımcı yapmalıyız” dedi

Borsa İstanbul (BIST) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü  İbrahim Turhan, gelecek dönemde Türkiye’de hem yurt içinden hem de küresel olarak  çok daha fazla kurumsal yatırımcı ve kolektif portföyün görüleceğini söyledi.
 
Turhan, IBM’in Türkiye dahil 70 ülkeden 4 bin 183 üst düzey  yöneticiyle yaptığı görüşmelerle hazırladığı ‘Müşterisinden Güç Alan Kurumlar’ araştırmasının finans sektörüyle paylaşıldığı toplantının açılışında konuştu. Türkiye’de yatırımcı sayısının azlığından hep yakınıldığına da dikkat çeken Turhan, şöyle devam etti:
 
“Gerçekten de 2 milyonunun biraz üzerinde yatırımcı hesabı var. Aktif  yatırım yapan da 300 bin civarında. Oysa ki mesela  gelişmiş ülkelere bakıldığında nüfusun içinde sermaye piyasalarına yatırım yapan kitlenin oranı yüzde 50-60’ın üzerindedir. Dolayısıyla ‘2 milyon yatırım hesabını 5 milyona çıkaralım’ gibi hedefler bizi asla tatmin etmez. Bizim amacımız 75  milyonluk nüfusun hiç olmazsa öncelikle yüzde 40’ının, yani 30 milyon kişinin  mutlaka sermaye piyasası yatırımcısı olmasını sağlamak.”
 
İbrahim Turhan, borsa alanında hızla doğrudan muhatap olduklarına dikkati  çekerek, “2012’de bir emrin borsaya  iletildiği andan bütün prosesin tamamlandığı ana kadar geçen süre yaklaşık 100  milisaniyeye yakındı. Şu anda 5  milisaniyenin altına düşürdük. Ama bu da yeterli değil” dedi.
 
Bize dev geliyorlar
 
İstanbul Borsası’nda şirketlerin toplam piyasa değeri 587 milyar TL yani 273 milyar dolar olarak hesaplandı. Borsa’nın en değerli şirketi 36.4 milyar TL ile Garanti Bankası olurken onu 33.1 milyar TL ile Akbank, 28.5 milyar TL ile Turkcell izliyor. Ancak içine Sabancı, Koç, Eczacıbaşı gibi dev şirketleri katsanız da toplam eder bir Apple, bir Google etmiyor.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • karizma18 Eylül 2014 12:13

    Bir zamanlar yaptığınız "Halka Arz Seferberliğinden" gereken dersi almadınız galiba..İnsanlar o kadar da koyun değil.. 3 kat şişirilmiş fiyatla mal satacağınızı sanıyorsanız hamhayal görüyorsunuz..

  • ramazan çetinkaya05 Eylül 2014 10:52

    küçük yatırırmcıyı kaçırmak için her şey yapılıyor örnek takas verilerine ulaşılamama ve bist canlı verilerin ücretli olması