BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİBB: Daha fazla yolcu taşıyan yerli metrobüs için çalışma başladı----

İBB: Daha fazla yolcu taşıyan yerli metrobüs için çalışma başladı

İBB: Daha fazla yolcu taşıyan yerli metrobüs için çalışma başladı
03 Ekim 2019 - 16:55 www.finansgundem.com

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), metrobüs hatlarındaki yoğunluğu azaltmak için çalışma başlatıldığını duyurdu.

Diken'in aktardığı habere göre, özellikle son günlerde metrobüs ve duraklarda yaşanan yoğunluk nedeniyle İBB Beyaz Masaya şikayetler yağıyor.

İBB yetkilileri, bir şikayetçiye yanıtında yoğunluğu azaltmak için çalışmalara başlandığını duyurdu. Araçların tam kapasiteyle çalıştığı dile getirildi.

İBB’nin verdiği bilgiye göre 525 otobüsün hizmet verdiği hata 10 otobüs daha eklendi. Altunizade’ye ise yolcu sayısının fazla olduğu saatlerde boş araçlar gönderiliyor.

İBB’nin yanıtında en çok dikkat çeken, yeni metrobüslerin kullanılmaya başlanacağının duyurulması oldu. Buna göre mevcut otobüslerden iki kata kadar daha fazla yolcu taşıyan araçların hizmete alınması için çalışma başlatıldı. Ancak yeni araçların ne zaman çalışmaya başlayacağı bilinmiyor.

Bursa'da üç yıl önce tanıtılan AKIA marka yerli metrobüs, 290 kişi kapasiteli, 25 metre uzunluğunda ve üç körüklü. Şu an metrobüs hattında kullanılan Almanya üretimi 19 metrelik Mercedes-Benz CapaCity marka araçlar, 193 yolcu taşıyabiliyor.

İBB’nin verilerine göre 44 duraklık metrobüsü günde 1 milyona yakın insan kullanıyor. En yoğun durak ise 85 bin kişiyle Zincirlikuyu.

Metrobüsten yıllık 165 milyon dolar gelir

 

Metrobüs kullananlar dikkat! Yarın başlıyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)