BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİbadethane ve cemevlerine indirimli gaz müjdesi----

İbadethane ve cemevlerine indirimli gaz müjdesi

İbadethane ve cemevlerine indirimli gaz müjdesi
31 Aralık 2022 - 15:34 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan ibadethanelere ve cemevlerine indirimli doğal gaz verileceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 1 Ocak 2023'ten geçerli olmak üzere ibadethaneler ve cemevlerinde kullanılan doğal gaza yüzde 42,73 oranında indirim yapıldığını duyurdu.

Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında "İbadethanelerde, cemevlerinde kullanılan doğal gazda yüzde 42,73 indirim yapma kararı aldık. Ayrıca sanayi kuruluşlarında kullanılan elektrik ile elektrik üretiminde tüketilen doğal gazın fiyatını da farklı oranlarda düşürdük." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, paylaşımındaki görselde sanayi tarafında da yeni yıldan geçerli olmak üzere elektrik ve doğal gazda yapılan indirimlerle ilgili şu bilgileri verdi:

"Sanayi kuruluşlarının kullandığı elektrikte yüzde 16 indirim yapıldı. Elektrik üretimi amaçlı doğal gaz toptan satış fiyatında yüzde 12,73 oranında indirim yapıldı. Sanayide kullanılan doğal gaz satış fiyatında ise 2022 Kasım ayı esas alındığında 1 Ocak 2023 tarihi itibarıyla yüzde 13,10 ile yüzde 25,11 arasında değişen oranlarda indirim gerçekleşti."

Ayrıca, 1 Mart'ta da ibadethaneler, dernek ve vakıf merkezleri ile bunların şubeleri ve cemevlerinin kullandığı elektriğe indirim yapılmıştı. Yapılan değişiklikle daha önce kamu, özel ve diğer hizmetler sektörü tarifesi üzerinden kilovatsaat başına yaklaşık 330 kuruş ödeyen ibadethaneler ve cemevleri, artık alt kademe mesken grubu tarifesi üzerinden yaklaşık yüzde 50 düşüşle kilovatsaat başına yaklaşık 170 kuruş ödemeye başladı.

Doğal Gaz Tüketim Desteği’nde kış dönemi ödemeleri başladı

 

Doğal gaz ve ısınma gideri desteğinin ayrıntıları belli oldu

 

Bolu'da toprak kayması doğal gaz hattını kopardı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.31 Aralık 2022 18:14

    CEM EVLERİNE CUMA GÜNÜ İBADET AMACIYLA GİDİLİYOR YÜCE ALLAH'IN KURAN AYETLERİ DE ZİKREDİLİYOR İSE CEM EVLERİ DE İBADETHANEDİR