BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHüsnü Özyeğin'den çarpıcı açıklamalar----

Hüsnü Özyeğin'den çarpıcı açıklamalar

Hüsnü Özyeğin'den çarpıcı açıklamalar
10 Haziran 2014 - 15:34 www.finansgundem.com

Hüsnü Özyeğin, SAP Bankacılık Zirvesi’nde bankacılık sektörünün bugünü ve geleceğiyle ilgili çarpıcı değerlendirme ve öngörülerde bulundu

Kurumsal uygulama ve yazılım devi SAP, 10 Haziran’da İstanbul Swissotel The Bosphorus’ta SAP Bankacılık Zirvesi düzenledi. “Yeni Bir Yaklaşım” sloganıyla hayata geçen etkinlikte, hızla değişen bankacılık sektöründe yeni müşteri davranışları ve inovasyona dayalı uygulamalarla yaşanan hızlı dönüşüm ana gündem maddeleriydi.
400’den fazla kişinin katıldığı SAP Bankacılık Zirvesi, finans sektöründe bilişim teknolojileriyle gelen sıçramayı gündemine aldı. Zirvede bir araya gelen lider bankaların teknoloji hamleleri ve SAP’nin inovatif çözümleriyle elde ettikleri başarı öyküleri dikkat çekti.
Halen 120 ülkede 12 binden fazla kurumun faydalandığı bankacılık çözümlerini Türkiye’de de finans sektörünün hizmetine sunan SAP, aynı günde teknoloji ve iş çözümleri alanında iki etkinliğe ev sahipliği yaptı. Sabah başlayan SAP Bankacılık Teknoloji Oturumu’nda Finans sektöründe yenilikçi teknolojilerin kurumsal mimariye katkısı ve yeni nesil bankacılık platformu konuşuldu.
Zirve öğleden sonra, SAP Bankacılık Analitik ve İş Çözümleri Oturumları’yla devam etti. SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin ve Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin’in açılış konuşmalarıyla start alan öğleden sonra etkinliği; üç salonda iş analitiği, finansal uygulamalar, insan kaynakları ve müşteri ilişkileri yönetimi temalı üç paralel oturumla sürdü.

“Bankalara sıkı rakipler geliyor”

Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, açılış konuşmasında şunları söyledi: “Bankaların müşterilerine dokunduğu mecralar, zamanla ve teknolojinin gelişimiyle müşteri profiline ve trendlere göre değişiyor. Ülkemizde yapılan bir araştırmada bankaların üst düzey yöneticilerinin yüzde 76’sının 2025 yılında sosyal medyanın bankacılık ürünleri pazarlanması için bir numaralı mecra olacağına inanıyor. Yüzde 83 ise akıllı telefonların ana dağıtım mecrası olacağını düşünüyor. Aynı yöneticilerin yüzde 66’sı şubelerin self servis bankacılık noktaları ile yer değiştireceğini ifade ediyor ve yüzde 70’i de bilgi teknolojileri ve telekomünikasyon şirketlerinin bankacılara çok ciddi rakip olacağını düşünüyor. Tüm bu değişimlere adapte olabilecek yalın ve entegre edilebilir altyapıyı sağlayarak, bankaların maliyetlerini ve pazara ürün çıkarma sürelerini aşağı çekmek için SAP ile işbirliğini sürdürüyoruz.”

SAP geleceğini bulutta görüyor

SAP Genel Müdürü Zeynep Keskin, şu değerlendirmede bulundu: “Geleceği bir bulut şirketi olarak karşılamayı hedefleyen SAP, bankaları dünya standartlarında teknolojik çözümlerle buluşturarak onların büyüme hedeflerine katkı sağlamayı amaçlıyor. Türkiye’nin en büyük 10 bankasından 9’unun çözüm ortağı olan SAP, 120 ülkede 12 binden fazla kuruma bankacılık çözümleriyle değer katıyor. Dinamik ve hızlı bir ekonomide, rekabetin yoğun olduğu Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde, iş analitiği, müşteri ilişkileri, finans yönetimi ve insan kaynakları optimizasyonu gibi alanlarda inovatif teknolojilerin, iş süreçlerinde yeni ufuklar açtığına inanıyoruz. SAP olarak stratejimizi bu doğrultuda oluşturarak basit, hızlı ve esnek bir şekilde verinin anlamlandırılmasını sağlayan çözümler sunuyoruz. SAP’nin bankacılık sektörüne sunduğu çözümlerle gelen rekabetçilik ve operasyonel verimliliğin ekonomimize güç katacağına inanıyoruz. Ülkemizin 2023 hedeflerine doğru bankacılık ve bilişim teknolojilerinin yaratacağı sinerjinin altını çizmesi bakımından son derece önemsediğimiz SAP Bankacılık Zirvesi’nde finans ve bankacılık sektörüyle bir araya gelmekten mutluluk duyuyoruz.”

Bankacılığın gelecek rotası

Akbank, Garanti Bankası, HSBC Bank, ING Bank gibi lider finans kurumlarının müşteri başarı hikayeleriyle zenginleşen zirvenin kapanış panelinde bankacılık sektörünün liderleri bir aradaydı. GelecekHane’nin kurucusu ve yazar Halil Aksu’nun moderatörlüğünde ING Bank Mali Kontrol ve Aktif Pasif Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Alp Sivrioğlu, Garanti Teknoloji Direkt Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Fatih Bektaşoğlu, HSBC Bank İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Şengül Demircan ve Girişim Fabrikası’nın Kurucusu İhsan Elgin, panelist olarak bankacılığın gelecek rotasını konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)