BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHükümetten TMMOB'ya büyük darbe----

Hükümetten TMMOB'ya büyük darbe

Hükümetten TMMOB'ya büyük darbe
10 Temmuz 2013 - 08:42 www.finansgundem.com

TMMOB'u ayakta tutan gelir ve yetkilerin alınmasına sert tepki gösteren CHP, hükümeti suçlayarak “Gezi'nin intikamını alıyorsunuz” dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, torba yasa teklifinin görüşmeleri sırasında kabul edilen önergeyle, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin (TMMOB) harita, plan, etüt ve projelerine belli ücret karşılığında vize verme yetkisi Çevre Bakanlığı'na verildi. AKP'li milletvekillerinin verdiği önergede, "Harita, plan, etüt ve projeler, idare ve ilgili kanunlarda açıkça belirtilen yetkili kuruluşlar dışında meslek odaları dahil başka bir kurum veya kuruluşun vize veya onayına tabi tutulamaz, tutulması istenemez" ifadesi yer aldı.
CHP'li milletvekilleri, Gezi Parkı protestolarına destek veren TMMOB'un yapılmak istenen yeni düzenlemeyle cezalandırılmasının amaçlandığını belirterek, önergeye sert tepki gösterdi. CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, "Hükümet, Taksim Gezi Parkı olayları nedeniyle bütün Türkiye'yi etkisi altına alan bu gelişmelerin faturasını, Taksim Dayanışması içinde olan TMMOB'ye, onu oluşturan odalara çıkarmaktadır. Başka hiçbir gerekçesi yoktur. Teknik olarak dayandığı hiçbir şey yoktur. Odaların mesleki denetim adına getirdikleri projelerin vize edilmesi yönündeki uygulamayı ortadan kaldırmaya ve bu yolla odalara mali güç oluşturan ödentilerin kaldırılmasına yönelik bir önergedir" dedi. Tartışmaların ardından önerge TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)