BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHükümetten borçlulara büyük af geliyor----

Hükümetten borçlulara büyük af geliyor

Hükümetten borçlulara büyük af geliyor
08 Mayıs 2014 - 07:10 www.finansgundem.com

Gelir testine girmeyen vatandaşa müjde. 7 milyarlık borçla karşı karşıya kalan 3.5 milyon kişiye af geliyor

Hükümet, gelir testine girmediği için 7 milyar liralık borçla karşı karşıya kalan 3.5 milyon kişiyi affetmeye hazırlanıyor. Başbakanlığa sunulan sosyal güvenlik paketi kapsamında çoğu gençler olmak üzere gelir testine girmeyenlere çıkan faturanın önemli bir bölümü siliniyor. Teste girmeyenlere ek süre verilirken gelir dilimleri yeniden belirleniyor ve silinmeyen borçlara da 1 yıl taksitlendirme imkânı getiriliyor.

EK SÜRE VERİLİYOR

Sabah'dan Hazal Ateş'in haberine göre, iki yıl önce zorunlu hale gelen gelir testini yaptırmayan vatandaşlara yönelik af düzenlemesi de bu pakette yer alıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, sosyal güvenlikte gelir testi zorunluluğunun 1 Ocak 2012'de geldiğini anımsatarak, "Bu kapsamdaki vatandaşların hangi oranda prim ödemesi gerektiğini bilmiyoruz. SGK'nın alacağı 7 milyar liraya ulaşmış durumda. Bu vatandaşlar gelir testine girmemiş. Ek süre gerekiyor" dedi. Gelir testine girmediği için adına en yüksek miktardan prim borcu çıkarılanlara 3-4 ay içinde tekrar teste girme imkânı tanınacak. Teste göre ödemesi gereken tutar belirlenecek. Mevcut sistemde aile içinde kişi başına geliri brüt asgari ücretin 3'te 1'inden az olanların, yani 357 liranın altında olanların primini devlet ödüyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)