BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHSYK teklifi askıya mı alınıyor?----

HSYK teklifi askıya mı alınıyor?

HSYK teklifi askıya mı alınıyor?
23 Ocak 2014 - 19:53 www.finansgundem.com

​Meclis’te yumruklaşmaya kadar varan kavgalara neden olan HSYK’nın yapısını değiştiren teklif askıya alınıyor

Başbakan Tayyip Erdoğan, bugün Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile haftalık olağan görüşmesini yaptı.

Erdoğan daha sonra Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı'nın, HSYK teklifinin anayasa değişikliği ile yapılması talebinin de bilindiği dönemde bugünkü görüşmelerin ardından HSYK teklifinin bir süre dondurulacağı iddiası kulise yansıdı.

Meclis'te içinde HSYK düzenlemesinin de olduğu torba tasarının 22. maddeye kadar görüşüleceği ve sonra da askıya alınacağı belirtiliyor.

CUMHURBAŞKANI'NIN 22. MADDEYE İTİRAZI VAR
Torba tasarının HSYK ile ilgili düzenlemesi 22. maddeden itibaren başlıyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de 22.'nci maddeye itiraz ettiği iddia ediliyor.

Genel Kurul'da iktidar partisinin ne yapacağı merak edilirken çıkan kavga nedeniyle Meclis oturumuna yarına kadar ara verildi.

Meclis çalışmaları yeniden başladığında teklifin akibeti de netleşecek…

BOZDAĞ: ERTELEME YOK, ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TBMM Genel Kurulu'ndaki kavganın ardından HSYK ile düzenlemesinin görüşmelerinin erteleneceğine ilişkin iddialarla ilgili "Çalışmalar devam edecek. Çalışmak için buradayız" dedi.
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • DÜRÜST OL KAZAN.24 Ocak 2014 02:09

    ABK neolduğunu doğruyaz kabakmısın tabakmısın neolduğun belli değil dhkpc yada chp diyorsun hiçdeğilse aponun uşakları değiller sizlerde apoya uşaklık ediyorsunuz.30,000 kişinin katiliylen anlaşma yapmaya çalışan bir başbakanı ben tanımıyorum bunlar hiçdeğilse ülkeyi apoya peşkeş çekmiyorlar adamı içeride negüzel bakmışlar yakındada başbakan yaparlar onunda ypacağı ilk şey erdoğanı ortadan kaldırtmak olur.ekörlen yatan şaşı kalkar.

  • ABK24 Ocak 2014 01:14

    Dürüst ol kazan!!! sen o numara ile sağdan sola hele bu chp'ye oy devşireceğini hayal ediyorsun da iyi uykular, ben de yedim!! taksimde gezicilerin önünde dhkpc ve chp varsa bu numarayı biz yemeyiz!! size afiyet olsun diyemiyorum bu bir zehirdir, size de yazık yani...

  • DÜRÜST OL KAZAN.24 Ocak 2014 00:40

    Neo reis gözün korkmuş gibi ALLAHA yalvarıyorsun muhalefet yüzde elliyi geçmesin diye ben buraya yazıyorum akp kimlerden oy aldı tabiki bizlerden bizler kendi partimize kızarak akp nin yani başbakanın verdiği sözlere inanarak birçoğumuz ona oy verdi ama şimdi ise ROLLER değişiyor TAKSİM GEZİ olaylarından sonra bu ülkenin milleti akıllanadı vede gerçek erdoğanı gördü bizlerin üzerine yürüyerek KORKU HÜKÜMETİ yapmaya çalıştı ama bu millet OSMANLI TORUNLARI olduklarınıda ispat etti eğer milletin ÜMÜĞÜNÜ fazla sıkarsan yakındada KARŞINDA bulursun.ben kendimi bildim bileli hep sağ tarafa oy verdim ama şimdiise akp nin kazanmaması için CHP tisine vereceğim.ben sözünde durmayan bir başbakanı desteklemem merak ediyorum ğer seçimler olursa ne vaadler verecek banagöre hepside boooşşş vaadler olacak.ben birçok arkadaçımlan konuşarak geçenseçimlerde akp nin peşine ikinci parti kim olmuşsa bizlerde o ikinci olan partiyi destekleyelim burada artık takım tutar gibi parti tutmayalım yapılacak buiş akp nin sonu demektir hepinize saygılar dilerim.

  • TEXSASLI ibramoviç.24 Ocak 2014 00:28

    367 yi bulabilirseniz okanunu geçirirsiniz oda olmayacağına göre kendinize EMEKLİLİK zemini hazırlatın.ve emekli olduktan sonrada nasıl milleti BALYOZDAN ,ERGENEKONDAN yargılattıysanız sizlerde ülkeyi böldürtmekten yargılanacaksınız haburayada yazıyorum.

  • flamenco7223 Ocak 2014 21:27

    Siayasi partiler kanunu 101 e göre olan biteni değerlendirirsek Türkiye ince ve riskli bir çizgide dönen hamleler seyretmekte: Madde 101 – (DeğiĢik: 12/8/1999 - 4445/16 md.) Anayasa Mahkemesince bir siyasi parti hakkında kapatma kararı; a) Bir siyasi partinin tüzük ve programının Devletin bağımsızlığına, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, insan haklarına, eşitlik ve hukuk devleti ilkelerine, millet egemenliğine, demokratik ve laik cumhuriyet ilkelerine aykırı olması, sınıf veya zümre diktatörlüğünü veya herhangi bir tür diktatörlüğü savunmayı ve yerleştirmeyi amaçlaması, suç işlenmesini teşvik etmesi, b) Bir siyasi partinin, Anayasanın 68 inci maddesinin dördüncü fıkrasına aykırı eylemlerin işlendiği odak haline geldiğinin Anayasa Mahkemesince tespiti, c) Bir siyasi partinin, yabancı devletlerden, uluslararası kuruluşlardan ve Türk uyrukluğunda olmayan gerçek ve tüzel kişilerden maddi yardım alması, Hallerinde verilir.

  • flamenco7223 Ocak 2014 21:24

    Bundan yaklaşık 1 sene önce "Kuvvet ayrılığı ayağımıza dolanıyor kuvvet briliği olmalı" diyen başbakanımız dün Barosso'nun yanında "Kuvvetelerin birbirine müdahalesi asla olmaması gereken bir durum" dedi..Bu beyanlara yorum yapmak bile boş...Konuşulan Kabak gibi ortada ...

  • Sokrat23 Ocak 2014 20:56

    Bu ülkeyi bu hale getiren paralel iktidar(AKP)dir.Derhal erken seçime gidilmeli ve düzgün bir hükümet kurulmalı.

  • Sokrat23 Ocak 2014 20:53

    Bilmediğin konuda yorum yapıyorsun saf"reis".Yasalar önce taslak olarak hazırlanır.Biraz öğren.

  • reis23 Ocak 2014 20:13

    dilerim allahımdan türkiyemizin zor guunlerinde yanında olmayan muhalefet secimde barajı gecemesin işallah

  • reis 23 Ocak 2014 20:10

    daha cumhurbaşkanına gitmeyen yasanın 22 maddesini nerden itiraz edecek cumhur başkanı

  • Analist23 Ocak 2014 20:04

    Başbakan nihayet ABD nin hem kendisini hemde cemaati yok edeceğini çok geçte olsa anladı.