BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHSYK bunu yapamayacak----

HSYK bunu yapamayacak

HSYK bunu yapamayacak
30 Aralık 2013 - 11:05 www.finansgundem.com

HSYK Başkanı ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, daha önceki bakanlar döneminde gönderilen “Yetki devri” yazısında değişiklik yaptı

Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK), Adli Kolluk Yönetmeliği’nin değiştirilmesinin ardından yaptığı açıklama iktidarın tepkisini çekerken buna karşın Adalet Bakanlığı’ndan ilk adım da geldi.

HSYK, Adli Kolluk Yönetmeliği’nin değiştirilmesinin ardından yaptığı açıklama tepki çekerken, Adalet Bakanlığı’ndan sürpriz bir adım geldi.

HSYK Başkanı ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, daha önceki bakanlar döneminde gönderilen “Yetki devri” yazısında değişiklik yaptı. “Yetki Devri Yenilenmesi” yazısıyla bakanın, kurula gönderdiği metinde; “Kurulu yönetme ve temsil etme yetkisi Başkan’a ait olduğundan, HSYK adına yapılacak basın açıklamalarının Başkan tarafından yapılması hususlarında bilgi ve gereğini rica ederim” ifadelerine ye verildi.

Bu yazıdan sonra HSYK, son olayda olduğu gibi Danıştay başta olmak üzere, süren davalara veya savcılara destek mahiyetinde açıklama yapamayacak.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • açıklama30 Aralık 2013 12:46

    açıklama yapılması bence de yanlıştı. ama açıklamaya konu olan hususta birilerinin açıklama yapması gerekiyordu. şeklen yanlış ama esas olarak doğru bir açıklama.