BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHSBC’nin karı düştü, hisseleri yükseldi----

HSBC’nin karı düştü, hisseleri yükseldi

HSBC’nin karı düştü, hisseleri yükseldi
01 Ağustos 2022 - 08:30 www.finansgundem.com

HSBC'nin vergi öncesi karı ilk yarıda %15 düştü. Ancak banka yönetiminin 2020 yılında ara verilen temettü ödemelerine yeniden başlanacağını açıklaması hisselerde yükselişe neden oldu

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Avrupa'nın en büyük bankası HSBC Holdings PLC, beklenen kredi zararlarının artan net faiz gelirinin etkisini dengelemekten uzak olması nedeniyle yılın ilk yarısında kârında %15'lik bir düşüş bildirdi. Londra merkezli banka, 30 Haziran'da sona eren altı ayda; bir yıl önceki 10,84 milyar doların altında 9,2 milyar dolarlık vergi öncesi kâr bildirdi.

Ancak kârdaki düşüş korkulduğu kadar kötü olmadı. Artan faiz oranlarının önümüzdeki dönemde kârlılık ve bilançoya olumlu yansıması bekleniyor. Ayrıca HSBC, küresel ekonomik belirsizliğe rağmen kârlılığı artırma kabiliyetine duyulan güvenin arttığının bir işareti olarak, kısa vadeli maddi özkaynak getirisini 2023'ten itibaren en az %12'ye yükseltti.

Banka yetkilileri, hisse başına 9 sentlik bir ara temettü ödeyeceğini ve 2023'ün başından itibaren üç aylık temettü ödemeye geri dönmeyi planladığını söyledi. Ayrıca, bu yıl hisse geri alımlarının olası olmadığı açıklandı.

HSBC'nin Hong Kong'da işlem gören hisseleri, temettü açıklamasıyla kayıpları tersine çevirdi ve bugün kapanışa doğru %2,5'ten fazla yükseldi.

HSBC, Rusya'daki birimini Expobank'a satıyor

 

Çin bankalarında büyük kayıp

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)