BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaHSBC'den gelişen piyasalara moral----

HSBC'den gelişen piyasalara moral

HSBC'den gelişen piyasalara moral
19 Şubat 2014 - 09:17 www.finansgundem.com

HSBC stratejistleri gelişen ülke para birimlerinin yeniden fiyatlanmasının alım için fırsat yaratacak şekilde “yeterince geliştiğini” düşünüyorlar

HSBC’ye göre, bu varlık sınıfının cazibesi arttıkça gelişmiş ülkeler para birimleri rallisi tüm ülke para birimlerine yayılacak. Bu ilk aşamadan sonra bazı para birimleri öne çıkacak ve HSBC Brezilya Reali yerine Peru Nuevo Solu ve Meksika Pesosu’nu tercih ettiğini bildirdi. Banka ayrıca Kuzey Asya yerine Güney Asya para birimlerini, Avrupa’daki gelişen ülkeler arasında da Polonya zlotisini öne çıkartıyor.

HSBC, Fed’in tahvil alımlarını azaltmasının, büyük cari açığı olan Türkiye, Brezilya, Hindistan Endonezya ve Güney Afrika para birimlerinin düşmesinde bir katalizör etkisi yaptığını kabul ettiğini kaydetti, ancak Fed bilançosunun 2014 yılında daha düşük hızda olsa da büyümeye devam edeceğini hatırlattı.

HSBC, “Ayrıca, likidite küresel bir olay ve Fed bu konuda tek sağlayıcı değil. Japonya merkez bankasının ayda 70 milyar doları bulan parasal genişleme atağı 2014 de devam ediyor ve yıl içinde daha da genişleyebilir” dedi.

Banka, Avrupa Merkez Bankası’nın da 2014 de “bir tür” genişlemeye” gidebileceğini, İngiltere merkez bankasının bilançosunun ise sabit kalmasının beklendiğini bildirdi.

Gelişen ülkelere sermaye akışının yavaşladığını kabul eden HSBC, ancak bunun tersine dönmediğini, Fed’in alımları azaltmasının yarattığı “korku faktörünün” geçmesiyle çalkantıların düşük düzeyde kalacağını ve gelişen ülkelerin büyük küresel likiditeden kendi paylarını alacaklarını belirtti.

HSBC “gelişen ülke ekonomileri ileride daha düzenlemeler görebilirler ancak biz birçok gelişen ülke para birimindeki düzeltmenin büyük ölçüde tamamlandığını düşünüyoruz” dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)