BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakHSBC'den gayrimenkul uyarısı----

HSBC'den gayrimenkul uyarısı

HSBC'den gayrimenkul uyarısı
07 Mart 2016 - 10:50 www.finansgundem.com

HSBC, Türkiye'de gayrimenkul piyasasının zor bir yıl ile karşı karşıya olduğunu, fakat bununla berbaer ufukta bazı fırsatların da göründüğü belirtildi

HSBC Global Research'in 7 Mart tarihli raporuna göreTürkiye'de gayrimenkul piyasası, yükselen konut kredisifaizlerinin etkisiyle zor yıl ile karşı karşıya. Geçtiğimiz yıl yüzde 12.4 olan konut kredisi faizi, şu anda yıllıklandırılmış olarak yüzde 14.6 düzeyinde bulunuyor.

Raporda, yükselen faiz oranı bir yana, gayrimenkul sektöründe yabancı talebinde de düşüş olduğu bilgisi yer alıyor. Yabancıların gayrimenkul talebindeki düşüşte, turizmide üzerinde de olumsuz etkileri görülen bölgedeki jeopolitik gerginlikler etkili oldu.

Fakat raporda, yeni konut destekleme programı ve bankalarda konut kredileri için karşılıkların düşürülmesiyle birlikte ufukta bazı fırsatlarn da göründüğü belirtiliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)