BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaHSBC dolarda tahmini yükseltti----

HSBC dolarda tahmini yükseltti

HSBC dolarda tahmini yükseltti
06 Mart 2015 - 10:09 www.finansgundem.com

HSBC, ABD Doları/Türk Lirası paritesi için daha önce 2,50 olan 2015 tahminini 2,75'e revize etti

HSBC, dün yayınladığı raporda, TCMB'nin politikayı çok agresif şekilde gevşetme tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu düşündüklerini bildirdi.

HSBC, ABD Doları/Türk Lirası paritesi için daha önce 2,50 olan 2015 tahminini 2,75'e revize etti.

TCMB'nin Ocak ayında başlattığı politika gevşetme adımlarının önceden tahmin edilenden daha ciddi olabileceğini düşündüklerini belirten HSBC, bunun sonucu olarak politika faizi ve kur tahminlerini değiştirdiklerini vurguladı.

Mart ayından itibaren TÜFE'de anlamlı gerilemenin başlamasını ve bunun sonucu olarak Ağustos ayında enflasyonun yüzde 6 ile dip yapmasını beklediklerini ifade eden HSBC, bunu TCMB'nin gösterge faiz olan hatalık repo faizini Haziran ayına kadar 150 baz puan indirerek yüzde 6,0'ya çekmesinin yolunu açmasının muhtemel olduğunu belirtti.
Şubat PPK toplantısında gecelik borç verme faizinin 50 baz puan indirilmesi sonrasında gecelik borç verme faizi tahminlerini de revize ettiklerini belirten HSBC, yılın ilk yarısında 75 baz puan daha faz indirimi yapılacağını öngördüklerini vurguladı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)