BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHSBC 50 bin kişiyi işten çıkaracak!----

HSBC 50 bin kişiyi işten çıkaracak!

HSBC 50 bin kişiyi işten çıkaracak!
10 Haziran 2015 - 06:47 www.finansgundem.com

HSBC, Türkiye ve Brezilya birimlerinin satışından dolatı 25 bin kişiyi işten çıkaracak

HSBC Grubu CEO’su Stuart Gulliver’in geçen şubat ayında Brezilya, Türkiye, Meksika ve ABD pazarlarından çıkış ihtimalinin değerlendirildiği yönündeki açıklamasına ilişkin HSBC Türkiye’den ilk resmi açıklama dün nihayet geldi. 4 ay sonra gelen açıklamada HSBC’nin Türkiye’deki faaliyetlerini satma kararı aldığı belirtildi. Bu açıklamanın ardından Finansgundem.com’a bankanın satış işleminin tamamlandığı haberi geldi. Ama bankayla ilgilenen 3 talipten henüz kimin satın aldığı bilinmiyor. Yapılan yazılı açıklamada HSBC Türkiye CEO’su James Emmett “Her zaman olduğu gibi önceliğimiz müşterilerimiz ve çalışanlarımızdır. Bu süreçte, müşterilerimize kesintisiz bir şekilde hizmet sunmaya devam edeceğiz” dedi.
 
50 BİN KİŞİYİ ÇIKARACAK
 
Dün bankanın resmi websitesinde yayınlanan gelecek planlarına ilişkin sunumda, Brezilya’da kurumsal müşterilere hizmet etmeye devam edeceğini belirten HSBC, Türkiye ve Brezilya’nın yanı sıra düşük performans gösteren Meksika ve ABD birimlerini de yeniden yapılandırarak performanslarını gözlem altında tutacak. Bankanın yaptığı açıklamada 50 bini bulacak işten çıkarmaların yarısının Brezilya ve Türkiye birimlerinin satışından kaynaklanacağı, geri kalanın ise bilişim teknolojisi faaliyetlerinin birleştirilmesi ile kapatılan şubelerde olacağı belirtildi.
 
290 MİLYAR $ AZALTACAK
 
HSBC aktiflerini 2017 yılına kadar riske göre ağırlıklandırılmış bazda 290 milyar dolar azaltacak. Bu tutarın üçte biri yatırım bankacılığı biriminden gelecek ve birimin bankanın faaliyetlerindeki payı yüzde 40’tan yüzde 33’ün altına inecek. Yatırımcılar Gulliver’in daha önce beş yıl başkanlık ettiği ve son yıllarda sert piyasa koşulları nedeniyle kârı azalan yatırım bankacılığı biriminde daha büyük kesintilere gidilmesini istiyorlardı. HSBC, daha önce 2016’ya kadar yüzde 12-15 aralığında olmasını öngördüğü özkaynak kârlılığı hedefini de 2017’ye kadar yüzde 10’un üzerinde olacak şekilde revize etti.
 
2011’den bu yana ikinci yapılandırma
 
CEO Stuart Gulliver’in, göreve geldiği 2011 yılından bu yana bankayı ikinci defa yeniden yapılandırdığı bilgisine yer veren Reuters konuyla ilgili haberinde “İlk yeniden yapılandırma bankacılık düzenlemelerine uyumun yüksek maliyeti, usulsüzlük cezaları, düşük faizler ve zayıf büyüme nedeniyle başarısız olmuştu” yorumunu yaptı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • thunderbird10 Haziran 2015 08:52

    hsbc türkiyeden işssiz kalacak olanlar ,üst yönetimden ve birimlerden . bu sayıda 100 kişiyi geçmez.