BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHoon: Blair, Irak savaşının yasadışı olduğu uyarısını yakmamı emretti----

Hoon: Blair, Irak savaşının yasadışı olduğu uyarısını yakmamı emretti

Hoon: Blair, Irak savaşının yasadışı olduğu uyarısını yakmamı emretti
05 Ocak 2022 - 17:33 www.finansgundem.com

İngiltere eski Başbakanı Tony Blair'in şövalye unvanının geri alınması için başlatılan kampanya ses getirmeye devam ederken, eski Savunma Bakanı Geoff Hoon tarafından dün gece çok konuşulacak bir iddia ortaya atıldı.

Geoff Hoon, Irak savaşıyla ilgili kitabından yaptığı alıntıda, “İngiltere Başbakanı, 2003 Irak işgalinin yasadışı olabileceğini söyleyen gizli bir notu yakmamı emretti” ifadeleri kullandı. Daily Mail’in haberine göre, bu gelişme, Blair’a verilen şövalye unvanının elinden alınması kampanyasını destekleyenler için önemli bir koz sayılıyor.

Gazeteye göre, ilk kez 2015 yılında ortaya çıkan iddiayı Blair ‘saçmalık’ olarak nitelendirdi. Irak savaşı döneminde görev yapan Hoon ise iddiaların doğru olduğu konusunda ısrar ediyor.

Gizli tavsiyeyi Blair'in Özel Kalem Müdürü ve Başdanışmanı Jonathan Powell'ın ilettiğini aktaran Hoon, okunmasının ardından gizli yasal tavsiyenin yok edilmesinin kendisinin baş özel sekreterine 'kesin bir dille' söylendiğini belirtti. Hoon, Savunma Bakanlığı'nın meseleden derinden rahatsız olduğunu belirterek, notu yakmak yerine bir kasada sakladıklarını kaydetti.

Hoon kitabında ayrıca, Blair’in eski ABD Başkanı George W. Bush ile ‘kanlı bir anlaşma’ imzaladığı iddiasında da bulundu. Ayrıca, Blair’in ABD’ye İngiliz parlamentosunu üyelerinin savaşa karşı oy kullanması halinde İngiliz kuvvetlerin savaşa dahil olmayacağını söylediğini aktardı.

Eski Savunma Bakanı, Başbakanlık Basın Ofisi’ni Saddam Hüseyin'in ordusundan gelen tehdidi abartan yanlış raporların arkasında durmakla suçlarken, Blair’in savaş suçundan kaçmak için kendisini görevden aldığına dikkati çekti.

İddialar, İşçi Partisi’nin Blair’den şövalyelik unvanının geri alınmasını talep eden dilekçeye imza atanların sayısının 680 bini geçtiğini açıkladığı bir dönemde geldi.

Tony Blair'ın şövalyelik unvanının iptali için yarım milyon imza toplandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)